Este oficial. CET Sud a reintrat în patrimoniul Municipiului Piteşti

# După 5 ani, Primăria Piteşti a câştigat procesul cu GDF Suez

Între 1986 şi 1989, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu, s-a ridicat în comuna Bradu, la doi paşi de Arpechim, un complex energetic uriaş, denumit CET Sud, întins pe 80 de hectare, pentru edificarea căruia au muncit peste 3.000 de oameni.
Complexul era destinat să funcţioneze pe cărbuni pe baza unei tehnologii revoluţionare şi să alimenteze cu energie termică atât Arpechimul, cât şi Piteştiul.
În anul 1990 urma să fie pus în funcţiune, însă, după Revoluţie, nu s-au mai acordat bani de la Guvern şi complexul a ajuns să se degradeze încet-încet. În 2003, a fost dat Primăriei Piteşti prin Ordonanţă de Guvern. S-a dorit aici crearea unui parc industrial, dar din cauza datoriilor Termoficării, terenul de peste 80 de hectare a fost pus sub ipotecă, ca şi creanţă, de către reprezentanţii GDF Suez, unde Termoficarea avea cele mai mari datorii.
Acum, după cinci ani de procese, instanţa a dat câştig de cauză, definitiv şi irevocabil, municipalităţii care şi-a reîntregit patrimoniul cu cele 130 de hectare pe care reprezentanţii GDF Suez vroiau să le treacă în patrimoniul companiei lor, în contul unei datorii pe care defuncta societate de termoficare o avea către această companie.

Cel mai mare parc industrial din România!?

Oraşul Piteşti, pe lângă multitudinea de deficienţe pe care le are, mai are o problemă destul de vitală, şi anume lipsa locurilor de muncă. Dintr-un oraş puternic industrializat în perioada comunistă, oraşul Piteşti a ajuns acum un oraş plin de ruine. Fie că vorbim de zona de nord a oraşului (Zona Bere) sau de sudul Piteştiului (Zona Arpechim), aceste două zone industriale au devenit acum nişte ruine.
Însă, în ceasul al doisprezecelea, reprezentanţii municipalităţii s-au trezit şi au găsit ca drept soluţie la această problemă a lipsei locurilor de muncă, construirea unui parc industrial ce se vrea a fi cel mai mare din ţară, care să se întindă pe o suprafaţă de 130 de hectare, pe terenul fostului CET Sud, care a reintrat, de curând, în patrimoniul oraşului Piteşti.
,,Din punct de vedere juridic, am redevenit proprietari pe cel puţin 130 de hectare. Este un lucru extraordinar. Este un lucru pe care îl aşteptam de 5 ani de zile. Am fost în procese, am câştigat toate cele patru etape impuse de instanţă în acest proces. Instanţa a decis definitiv şi irevocabil că noi suntem proprietari de drept al acestui teren. Am şi dat temă direcţiilor de specialitate din primărie pentru a începe procedurile de instituire al unui parc industrial, cel mai mare şi cel mai modern din ţară. În primă etapă, vom începe cu 50 – 60 de hectare. Este cea mai pretabilă zonă din oraş pentru acest lucru. Este o zonă industrială şi vom pune la dispoziţie celor interesaţi aceste suprafeţe de teren, cu utilităţi şi căi de acces în cele mai bune condiţii şi la tarife modice. Vom avea deschidere maximă pentru toţi posibilii investitori. Sunt societăţi care au bătut la porţile noastre pentru acest proiect, dar nu am avut soluţii până la momentul acesta, dar vă spun că ne-am pus pe treabă, deja, şi că nu întârziem foarte mult. Am început procedurile cu studiul de fezabilitate şi tot ce mai este necesar”, a declarat viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea