Jaf pe bani publici la DJTS Argeș

# Sub privirile blânde ale Ministerului Tineretului și Sportului # Partea a II-a a dezvăluirilor din raportul echipei de control a Ministerului Tineretului și Sportului # O angajată a compartimentului sport mai are un serviciu. Îl face, cu succes, în timpul serviciului de la DJTS. Cu binecuvântarea directorului Achimescu!

Așa cum am scris și în numărul trecut al publicației noastre, noul raport al echipei de control a MTS este gata. Raportul a fost redactat în urma unui control efectuat cu două luni în urmă la DJTS Argeș, control ce nu și-a propus să analizeze întreaga activitate a Direcției, ci a avut o tematică fixă. Cele câteva spețe analizate de echipa de control au dezvăluit abateri grave de la legislație, intrându-se, cu bocancii de sport în picioare, în aria penalului. Era de așteptat, DJTS Argeș, sub îndrumarea directorului Laurențiu Achimescu, făcându-și un bun renume în a sfida sau ignora regulamentele și legislația în vigoare. Neașteptată, în opinia noastră, a fost reacția exagerat de blândă a oficialilor Ministerului, care, cu fraudele descoperite pe făraș, propun, în mare, o... urechere a vinovaților în Comisia de Disciplină, adică în forul disciplinar intern. Între timp, directorul executiv, Laurențiu Achimescu, contraatacă pe unde poate, opinând că nu e vorba decât de un control ca atâtea altele. Și că apa trece, pietrele rămân. Ca și părțile penale, am adăuga noi, tot la fiecare control...

O angajată a compartimentului sport mai are un serviciu. Îl face, cu succes, în timpul serviciului de la DJTS. Cu binecuvântarea directorului Achimescu!

În numărul trecut, din motive de spațiu, nu am publicat toate aspectele răspunsului primit de la echipa de control a Ministerului Tineretului și Sportului, răspuns care nu a făcut decât să confirme faptul că aici, la Pitești, se întâmplă multe și necurate. Spre exemplu, se poate ca o persoană să aibă două servicii. Dar cine a mai pomenit ca o persoană să aibă două servicii în același timp? Sigur, la prima vedere, este exclus. Nu, nu și pentru un angajat al DJTS Argeș, care lucrează opt ore pe zi aici și, în același timp, lucrează și în oraș. Iată cazul, cu subiect și predicat, mai jos.
Anișoara Moiceanu este expert sportiv, fiind angajată, cu normă întreagă, a Direcției Județene de Sport Argeș. Toate bune și frumoase până aici. După care, recordul mondial: aceeași Anișoara Moiceanu, în același timp și în același cadran orar, predă lecții de educație fizică și sport la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Pitești, la Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” și la Școala Gimnazială ”Marin Preda”. Iată, mai jos, o ”mică” fragmentare a programului de  opt ore pentru care experta DJST Argeș este plătită de instituție:

”Doamna Moiceanu Anișoara predă ore de educație fizică și sport la unitățile școlare prezentate mai sus, unde o parte din programul de desfășurare a acestora se suprapune cu programul de lucru al DJST Argeș, după cum urmează:
-    La Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși: marți 8-9, vineri 13-14;
-    La Școala Gimnazială Matei Basarab: miercuri 11-12, 14-15, 15-16;
-    La Liceul de Arte Dinu Lipatti: luni 8-9, marți 13-14, miercuri 10-11;
-    La Școala Gimnazială Marin Preda: marți 11-12, joi 11-12, vineri 10-11, 11-12.” Sursa: Raport Corpul de Control al Ministrului

Adică doamna este marți de la 8 la 9 la Brâncuși, de la 11 la 12 la Marin Preda,  de la 13 la 14 la Dinu Lipatti.
Adică doamna este miercuri de la 10 la 11 la Lipatti, de la 11 la 12 și de la 14 la 16 la Matei Basarab.
Adică doamna este vineri de la 10 la 12 la Marin Preda, de la 13 la 14 la Constantin Brâncuși.
Dacă este să ne ghidăm după orarul dat de școli, profesoara Moiceanu trece pe la Direcție cam din joi în paște:  lunea, câteva ore, marțea nu prea, miercurea la fel ca marțea. Nu trebuie neglijat nici faptul că, activând la patru unități școlare diferite, doamna profesor  consumă destul de mult timp și cu deplasarea, fie ea pe jos, cu bicicleta, autobuzul sau mașina.

DJTS nu a putut justifica nicio absență a ”protejatei” lui Achimescu din anul 2015

Echipa de control a ministrului a solicitat conducerii DJST Argeș situația recuperărilor efectuate de către Moiceanu Anișoara în anii 2014 și 2015. Acestea, documentele, au fost prezentate, conform raportului corpului de control, ”după cum urmează:
- Cererea nr. 450/2014 prin care sunt recuperate orele din data de 25 și 30 aprilie 2014;
- Cererea nr. 1415/2014 prin care sunt recuperate orele din data de 03.12.2014;
- Cererea nr. 1423/2014 prin care sunt recuperate orele din datele de 09.12, 10.12 și 11.12.2014”

Așadar, câteva zile recuperate în 2014. În 2015 nimic. Păi ce, doar pentru atâta lucru?
Un angajat al direcției împuternicit cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu confirmă întârzierile și neregulile existente în relațiile de serviciu ale profesoarei Moiceanu Anișoara. Mai mult, aceasta declară că ”l-a informat pe domnul Achimescu Laurențiu, director executiv, în legătură cu întârzierea deconturilor datorită absențelor, cauzate de prestarea de ore de educație fizică și sport la unitățile școlare menționate. DIRECTORUL EXECUTIV NU A LUAT NICIO MĂSURĂ ȘI NU A FOST DE ACORD NICI CU CALCULAREA DE PENALITĂȚI DE ÎNTÂRZIERE.”
Nu este clar, oameni buni, ce se întâmplă? Încă nu? Poate vă lămurește următoarea frază, extrasă, deasemenea, din același raport al Corpului de Control al Ministrului: ”LA CALCULAREA SALARIULUI LUNAR NU S-A ȚINUT SEAMA DE ACESTE ABSENȚE, DOAMNA MOICEANU ANIȘOARA PRIMIND SALARIUL INTEGRAL.”
Suntem convinși că onor conducerea Direcției tremură nespus, mai ales că aceleași minuni sunt relevate, mai mult sau mai puțin, într-un raport de anul trecut al aceluiași Corp de Control. Mai pe românește, câinii latră, sportivul... trece.

Ultimul zvon: membrii echipei de control a MTS se tem de faima de procesoman a lui Achimescu

În fine, multe ar mai fi de scris în continuare, însă, tot din motive de spațiu, ne vom opri deocamdată. Nu înainte de a prezenta, în câteva cuvinte, ultimele două zvonuri care bântuie pe holurile Ministerului Tineretului și Sportului. Primul ar fi acela că echipa de control s-a purtat, efectiv, cu mănuși, atât la acțiunea desfășurată, efectiv, pe teren, dar, mai ales, atunci când s-a așternut pe scris la raport. De ce ? Pentru că s-a dus vestea că Laurențiu Achimescu este un procesoman de temut. Iar o acțiune în instanță poate însemna, chiar dacă este nefondată, drumuri lungi și zile pierdute prin sălile judecătoriilor. Așa, poate, se explică modul ciudat în care a operat controlul ”inopinat” venit de la MTS. Întâi a fost trimisă o hârtie care cerea să explice neregulile, apoi, după câteva zile, hop! - și controlul, cică pe nepusă masă. Controlul, deci, a fost la fel de inopinat ca vizita zmeului cel rău, care întâi își arunca buzduganul. Fix cu două-trei zile înainte și acesta, timp suficient pentru Ileana Cosânzeana să se prindă cine se apropie. Sau pentru un gestionar cu probleme să se acopere de acte.
Al doilea zvon este legat de faptul că, atâta timp cât directorul Achimescu este încă în funcție, Argeșul va fi considerat un județ mort pentru atragerea de investiții de la MTS, știută fiind relația belicoasă a directorului cu ministrul Gabriela Szabo. În rest, toate bune, ca să nu fim acuzați că scriem numai de rău...
Vom reveni, fără nicio plăcere, cu noi detalii privitoare la paradisul fiscal sau, cum  am mai scris, raiul pe pământ argeșean. Prescurtat, DJTS.
Spiridon Voinescu

CLICK AICI pentru vizualizarea documentului Ministerului Tineretului și Sportului

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea