Ambiţii, autism politic sau fanatism!? Consilierii locali PNL din Coşeşti s-au opus reparaţiilor de drumuri din comună

# Elisaveta Tudose (foto): ,,Aşa de supărată sunt... Aceşti consilieri sunt nişte oameni de doi lei!”

Politica, cel puţin la nivelul judeţului nostru, a devenit din ce în ce mai mizeră. După ce am mai prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, un caz tras la indigo cu acesta pe care urmează să-l prezint, având ca principali protagonişti consilierii locali PSD din Corbi care s-au opus asfaltărilor de drumuri, acum vă prezint un alt caz asemănător, dar de data aceasta cu consilieri de la PNL care au votat împotriva reparaţilor de drumuri din comuna Coşeşti, fără a motiva acest lucru.
Săptămâna trecută, luni, Elisaveta Tudose, primăriţa comunei Coşeşti, a convocat consiliul local pentru a vota rectificarea bugetară ce viza reparaţiile tuturor drumurilor din comună, în urma alocării de la Consiliul Judeţean a sumei de un miliard lei vechi Consiliului Local Coşeşti, strict pentru aceste investiţii.
Numai că, deşi nimeni nu se aştepta, consilierii locali PNL, având majoritate, s-au opus acestei rectificări fără a motiva în vreun fel atunci când au fost întrebaţi de ce se opun, riscând ca banii să se întoarcă înapoi în conturile Consiliului Judeţean Argeş.
,,Am primit de la Consiliul Judeţean un miliard lei vechi pentru reparaţii drumuri, iar consilierii locali de la PNL nu au aprobat această rectificare. Şedinţa a avut loc luni, iar acum urmează să convoc din nou consilierii în speranţa că vor vota această rectificare pentru a putea repara drumurile din comună. Poate şi-au dat seama că au greşit, nu faţă de mine, pentru că eu mai am puţin şi plec, ci faţă de cetăţenii pe care îi reprezintă, mai ales consilierul Manolescu care doreşte să candideze pentru funcţia de primar.
I-am întrebat care sunt motivele pentru care nu votează această rectificare, iar dânşii au tăcut, nu au zis nimic. Aceşti consilieri sunt nişte oameni de doi lei. S-au opus cei opt consilieri de la PNL, din totalul de 15, câţi are comuna Coşeşti. Aveam toate drumurile de reparat. Mai ales după ploile acestea, toate drumurile sunt stricate. Aşa de supărată sunt... Eu le-am zis că îi spun la oameni, nominal, cine nu a vrut să voteze, dar nici aşa nu i-am convins, semn că nu-i interesează de oameni. Cu un miliard mă descurcam să fac toate drumurile din comună. Mă întreb ce va face Manolescu Dan dacă va ieşi primar, în condiţiile în care vedeţi şi dumneavoastră cum înţelege dânsul să facă administraţie”, ne-a declarat Elisaveta Tudose, dezamăgită de consilierii locali PNL.
Cei opt consilieri de la PNL care nu au votat rectificarea bugetară pentru repararea drumurilor comunale şi judeţene sunt următorii: Manolescu Nicolae Dan, copreşedinte PNL Coşeşti şi cel care a prezidat aceea şedinţă, Ilie Adrian, celălalt copreşedinte al organizaţiei locale PNL, Coman Gheorghe, Ilinca Nicolae, Popa Doruleţ, Niţu Elena, Ilie Ion şi Priseceanu Nicolae.
Aşadar, din cei 15 consilieri locali ai comunei Coşeşti, au votat împotriva rectificării bugetare, ce viza reparaţiile de drumuri, 8 consilieri de la PNL, iar pentru rectificarea bugetară au votat 5 consilieri de la PSD şi încă un consilier independent, iar al cinsprezecelea consilier, care făcea parte tot din PNL, Ion Olteanu, a fost exclus din partid, în urmă cu câteva săptămâni, chiar de cei care s-au opus acestor investiţii, iar până ce instanţa nu va decide legalitatea excluderii sale din partid, acesta nu mai are drept de vot, pierzându-şi funcţia de consilier local.

S-a întâmplat la Coşeşti. Culmea opoziţiei: să votezi împotriva confortului tău

Chiar dacă vi se pare greu de crezut, aşa cum şi mie mi s-a părut la fel de greu să cred că poate exista o asemenea atitudine a doi consilieri locali din Coşeşti de la PNL care s-au opus reparaţiilor de drumuri unde locuiesc, la fel  s-a întâmplat şi în comuna Corbi, acolo unde tot doi consilieri, unul de la PSD, iar celălalt de la PP-DD, s-au opus asfaltării drumului pe care locuiesc. Aşa cum ziceam la început, cazul acesta este aproape tras la indigo cu cel de la Corbi, însă taberele sunt diferite.  Dan Manolescu, consilier local PNL şi pretendent la funcţia de primar locuieşte pe un drum care urma să fie reparat dacă vota această rectificare bugetară. Un alt consilier local de la PNL care beneficia direct de reparaţia drumului pe care locuieşte, dacă vota acest lucru, este Nicolae Priseceanu, din satul Priseaca; şi acesta s-a opus acestei investiţii de reparaţii drumuri cu bani veniţi de la Consiliul Judeţean, strict pentru acest lucru.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea