World Animal Day 2015, eveniment organizat de Muzeul Județean Argeș

În fiecare an, la începutul lunii octombrie, Muzeul Judeţean Argeş marchează două evenimente care se sărbătoresc la nivel internaţional: Ziua Mondială a Animalelor (World Animal Day - WAD) şi Ziua europeană a observării păsărilor (EuroBirdwatch - EBW).
Pe 4 octombrie, se aniversează în întreaga lume ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR.  A fost aleasă această dată pentru că este Ziua Sfântului Francisc din Assisi, ocrotitorul tuturor animalelor. Este ziua în care oamenii îşi unesc forţele pentru a promova: afecţiunea, dragostea şi respectul pentru fiinţele necuvântătoare.
Ziua Mondială a Animalelor îşi are originea într-o convenţie a ecologiştilor desfăşurată în 1931 la Florenţa, pentru a atrage atenţia lumii asupra speciilor aflate în pericol. Ulterior,  evenimentul  a căpătat amploare astfel încât astăzi celebrează toate formele de viaţă animală.
În forma actuală, Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată în Anglia la 4 octombrie 2003. Organizaţiile şi persoanele  fizice, care au  participat la ceea ce avea să devină un eveniment anual, au avut oportunitatea să pledeze în favoarea ocrotirii animalelor.
Pretutindeni în lume: în şcoli sau pe internet, în adăposturile pentru animale sau în spaţiul public, prin spectacole de muzică sau prin emisiuni filatelice, prin strângere de fonduri sau prin acţiuni de popularizare, oameni de toate vârstele îşi manifestă dragostea şi respectul faţă de animale.
Cu această ocazie, împreună cu partenerii noştri: Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”, Liceul de arte „Dinu Lipatti” şi Colegiul „Zinca Golescu”, din Piteşti, am organizat o acţiune de popularizare constând în: prezentări, proiecţii, dezbateri. Evenimentele s-au desfășurat vineri, 2 octombrie, ora 12:30, la Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”.
Acțiunea va fi reluată luni, 5 octombrie, ora 14:30, la Muzeul Judeţean Argeş.

EUROPEAN BIRDWATCH 2015

Al doilea eveniment este EUROPEAN BIRDWATCH 2015, eveniment care îi implică de peste 20 de ani pe toţi cei care iubesc natura şi păsările. Acţiunea a avut loc în weekend-ul 3-4 octombrie 2015, când pasionații de birdwatching și ornitologii s-au reunit și au făcut observații ornitologice. Partenerii BirdLife din fiecare țară europeană organizează diverse manifestări: târguri, expoziții sau doar simple ieșiri în natură cu copiii sau cu adulții. Sucursala Argeş de la Muzeul Judeţean Argeş a Societăţii Ornitologice Române a invitat, cu acest prilej, toţi membrii şi susţinătorii să participe la cel mai mare eveniment dedicat migraţiei pasărilor.
Este o sărbătoare a păsărilor migratoare, un prilej de a fi observate şi specii care cuibăresc în cu totul altă parte a ţării sau a continentului. Totodată, evenimentul constituie un prilej ca toată lumea să afle că păsările migratoare sunt în pericol, că sunt afectate de schimbările climatice sau de intervenţia brutală a oamenilor în natură, că le dispar locurile de odihnă de pe traseul de migraţie.
Alături de elevi de la Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu din Piteşti, vom organiza o sesiune de observare a păsărilor pe lacul de acumulare Piteşti, sâmbătă, 3 octombrie 2015, ora 10:00.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea