Viceprimarul municipiului Piteşti mai vrea două pasaje aeriene cu bani europeni pentru fluidizarea traficului

# Cornel Ionică a prins gustul pasajelor aeriene

Nici nu a fost finalizat pasajul de la Podul Viilor, care a dat mari bătăi de cap administraţiei locale, că viceprimarul Ionică se gândeşte la construcţia altor două pasaje supraterane menite să fluidizeze traficul în intersecţiile aglomerate. Piteştiul a devenit din ce în ce mai aglomerat, iar singura rezolvare pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate o reprezintă construcţia de pasaje aeriene, chiar dacă pe perioada construcţiei acestora nervii şoferilor sunt puşi la încercare, însă rezultatul este unul pe măsură.
Aşadar, o firmă de proiectanţi din Bucureşti a găsit soluţii pentru fluidizarea traficului din două intersecţii cheie ale Piteştiului. Este vorbe de intersecţia bulevardului I.C. Brătianu cu strada Calea Bucureşti şi de intersecţia bulevardului Negru Vodă cu Calea Bascov.
La prima intersecţie, proiectanţii au gândit construirea unei pasarele pietonale deasupra unui sens giratoriu, cu acces pe scări, dar şi cu lift, care să permită maşinilor să circule fără restricţii pe dedesubt. Costul acestui proiect se ridică la suma de 17 milioane de euro pentru care se doreşte atragerea unei finanţări externe.
Pentru cealaltă intersecţie din zona de nord a oraşului, proiectanţii au găsit o soluţie ce constă în construirea unei pasaj rutier denivelat care să permită accesul maşinilor de pe bulevardul Negru Vodă pe Calea Bascov. Şi aici costul proiectului este destul de mare, ajungând la suma de 12 milioane de euro pentru care se va încerca şi aici atragerea de bani europeni.
,,Am solicitat soluţii pentru două zone foarte grele în ceea ce priveşte desfăşurarea traficului. Este vorba de intersecţia străzii Calea Bucureşti cu bulevardul I.C.Brătianu şi de intersecţia bulevardului Negru Vodă cu Calea Bascov, pe sensul dinspre Bascov, acolo unde se face la stânga. Pentru aceste două zone am primit propuneri de proiecte pe care le-am solicitat încă de anul trecut. Nicăieri în lume, mai ales în ţările dezvoltate, nu au fost rezolvate zone de trafic decât prin pasaje subterane sau mai ales supraterane”, a precizat Cornel Ionică, viceprimarul Piteştiului.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea