Daniel Constantin a fost prezent la ,,Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului” din Mioveni

# Week-end-ul trecut, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, şi-au dat concursul numeroşi meşteri populari şi diferiţi producători de produse agro-alimentare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent vineri în Mioveni, la deschiderea Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeşelului. Alături de ministru au fost prezente oficialităţi judeţene şi locale. Cei prezenţi au vizitat standurile producătorilor şi s-au arătat încântaţi de modul în care aceştia ştiu să-şi promoveze produsele.
Oferta produselor la acest târg a fost una foarte variată, vizitatorii au putut achiziţiona, pe lângă fructe şi legume de sezon, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate, alimente din carne de porc şi prăjituri de casă.
Altfel spus, producători din Bistriţa, Focşani, Ti¬miş, Vîlcea, Ialomiţa, Dej, Hunedoara, dar şi din Piteşti, Mărăcineni, Ştefăneşti, Bradu, Curtea de Argeş, Stoeneşti, Topo¬loveni, Rociu, Dîmbovicioara şi Căteasca şi-au dat concursul week-end-ul acesta la Mioveni, care mai de care lăudându-se cu marfa sa.
Manifestarea a fost organizată de către Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.

Spectacole folclorice în fiecare seară, de vineri până duminică

Pentru ca atmosfera să fie cât mai autentică, în fiecare seară, în perioada acestui târg, au  fost organizate spectacole folclorice.
Vineri seară au urcat pe scenă Ansamblul de mandoline „Nova”, Ansamblul „Mugurașii Mioveniului” (soliști Andrei Vilău, Andra Tăbârcă, Claudia Șerbănescu, Alexandra Păunoiu, Claudia Ghena, Valentin Poienariu), Ansamblul ”Dorulețul” (soliști Văduva Lămâița, Flori Caftaliu, Mariana Stan, Maria Ștefan, Mariana Popa. Coordonator grup, Constantin Drăgan) şi Ansamblul folcloric “Debovsci Ritmi” – Debovo, Bulgaria.

Alexandra Păunoiu  a uimit publicul cu vocea şi carisma sa

Vedeta de vineri seară a fost de departe micuţa solistă a ansamblului ,,Muguraşii Mioveniului”, Alexandra Păunoiu, care a uimit publicul cu talentul său muzical, dar şi cu carisma sa. Micuţa solistă a ţinut vineri seară un repertoriu de câteva melodii, uimind pe toţi cei prezenţi cu talentul său.
Alexandra Păunoiu este elevă în clasa a - I –a la Şcoala Iulia Zamfirescu din Mioveni şi se poate lăuda deja cu diferite premii pe care le-a obţinut. Însă, cel mai important premiu cu care se poate mândri este obţinut anul acesta la Festivalul Tinereţii de la Mangalia, acolo unde a obţinut un premiu special al juriului.
Sâmbătă seară, spectacolul folcloric a fost deschis de Ansamblul folcloric “Debovsci Ritmi” – Debovo din Bulgaria, după care au urmat Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni și soliștii Izabel Cristescu și Ștefania Vorovenci, Ansamblul folcloric “Carpați” al Casei de Cultură “Tudor Mușatescu” din Câmpulung.
În ultima seară a acestui festival, duminică,  au urcat pe scena din Centrul Civic solişti precum, Izabel Cristescu, Flavia Popescu, Valentin Poenariu, Ansamblul folcloric Vulturești, Ansamblul ”Dorulețul” și soliștii Văduva Lămâița, Flori Caftaliu, Mariana Stan, Maria Ștefan, Mariana Popa. Coordonator grup, Constantin Drăgan, Ansamblul folcloric “Argeșelul”de la Boteni şi Ansamblul folcloric “Debovsci Ritmi”–Debovo din Bulgaria.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea