Parlamentul a aprobat acordarea de tichete sociale preşcolarilor dezavantajaţi

# Încă o victorie în Parlament a deputatului PND Mihai Deaconu #  Deputatul PND Mihai Deaconu a fost unul din iniţiatorii acestui proiect

În plenul Camerei Deputaţilor de miercuri, 07 octombrie 2015, pe lângă alte propuneri legislative şi proiecte de lege, a fost dezbătut şi supus votului şi proiectul de lege privind acordarea unor beneficii sub formă de tichete sociale, în vederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi.
Printre iniţiatori  se află şi  deputatul Mihai Deaconu, membru în comisia de învăţământ şi fost învăţător, semn că ştia foarte bine ce înseamnă acest demers, dovada fiind că, dintre toţi parlamentarii iniţiatori ai acestui proiect de lege, deputatul Deaconu a fost singurul parlamentar care s-a oferit să  prezinte în faţa colegilor deputaţi expunerea de motive şi avantajele pentru care a fost iniţiat proiectul de act normativ conform căruia preşcolarii cu vârsta între 3 şi 6 ani provenind din familii dezavantajate vor primi lunar câte un tichet social în valoare de 50 de lei care poate fi folosit pentru achiziţionarea produselor alimentare şi/sau de igienă, a produselor de îmbrăcăminte şi a rechizitelor. De această măsură vor beneficia 111.000 de copii din România, care provin din familii dezavantajate. Pentru a se încadra la acest ajutor, venitul lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană.
Proiectul de lege a fost adoptat cu 289 de voturi pentru, 5 abţineri şi 1 vot împotrivă.

Mihai Deaconu: ,,Am avut opt generaţii de copii la clasele I-IV şi când primeam în clasă copii care nu frecventaseră aceste cursuri preşcolare trebuia să lucrez suplimentar cu ei pentru a-i aduce la un nivel mediu”

De menţionat este că acest proiect de lege a fost iniţiat de Asociaţia Ovidiu Ro, însă această asociaţie nu putea să-l promoveze în Parlament şi să-l legifereze.
,,Acest proiect de lege este iniţiat de Asociaţia Ovidiu Ro, sub titulatura, ,,Fiecare copil în grădiniţă”. Această asociaţie urmăreşte ca fiecare copil sărac din România să beneficieze de ajutoare pentru a intra şi ei în rândul celorlalţi şi a ţine pasul cu ei. Noi, cu această asociaţie am avut o discuţie încă de anul trecut şi atât în comisia de învăţământ, cât şi în cadrul grupurilor parlamentare, membrii acestei asociaţii au venit la noi şi ne-au prezentat proiectul.
Aşadar, acest proiect este iniţiat de Asociaţia Ovidiu Ro, numai că ei nu puteau să promoveze acest demers şi atunci am preluat noi acest proiect şi l-am depus în Camera Deputaţilor. Nu trebuie să ne arogăm că x sau z este iniţiatorul acestui proiect. Este important că s-a aprobat acest proiect.
Uimirea mea cea mai mare a fost să văd că nici unul dintre iniţiatori nu vroia să iasă să susţină în plen acest proiect. Văzând asta, m-am dus eu la tribună să-l susţin pentru a nu se vota în necunoştinţă de cauză. Sunt bucuros că a trecut. Ca învăţător, vă spun căci grădiniţa reprezintă baza în învăţământ. Dacă un copil nu frecventează aceste cursuri preşcolare, atunci când vine în clasa I, vă spun sincer că te iei cu mâinile de cap, ca şi cadru didactic. Cu cei care nu au mers la grădiniţă trebuie să munceşti foarte mult în plus cu ei şi cu toate astea, tot nu ajungi la performanţa celorlalţi. Cei care au mers la grădiniţă au deja un pas în faţă. Este un pas mare pentru că au cunoştinţe în plus şi au capacităţi formate. Măcar trei ani de cursuri preşcolare trebuie urmaţi.
Am avut opt generaţii de copii la clasele I-IV şi când primeam în clasă copii care nu frecventase aceste cursuri preşcolare trebuia să lucrez suplimentar cu ei pentru ai aduce la un nivel mediu”, ne-a precizat deputatul PND Mihai Deaconu, fost învăţător.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea