Ministru Energiei, Andrei Gerea, explică preţul carburanţilor

# Din ciclul: ,,Noi vorbim, nu gândim”. În opinia lui Andrei Gerea, consumatorii sunt vinovaţi pentru preţul ridicat, din România, al carburanţilor

Deşi preţul barilului de ţiţei este la un minim istoric, preţul carburanţilor în România continuă să rămână aproape neschimbat. Faţă de perioada anului trecut, acum, preţul barilului de ţiţei este la mai puţin de jumătate, dar cu toate acestea, la noi în ţară, preţul  carburanţilor nu a cunoscut scăderi considerabile, asta în ciuda faptului în care suntem şi o ţară cu resurse petroliere. Ba mai mult, în opinia Ministrului Energiei, Andrei Gerea, românii au şi ei o vină în ceea ce priveşte cotaţia carburanţilor din ţară întrucât nu scade consumul.
,,Există o politică a distribuitorilor de combustibil care se vede materializată în acest fel, dar există un nivel şi al accizelor, care pornind de la discuţia noastră de mai devreme, care asigură însă alte beneficii economiei româneşti şi până la urmă există o piaţă care decide acest lucru. Atâta timp cât consumul este încă la un nivel apreciabil, presupun că nici pentru distribuitor nu există vreun motiv să scadă preţul”, a explicat ministrul energiei, Andrei Gerea.
Cu alte cuvinte, tot noi românii suntem vinovaţi pentru preţurile acestea piperate ale carburanţilor, dar ce a uitat Ministrul Gerea să ne explice este de ce transportatorii preferă să alimenteze din alte ţări, precum Ungaria, Bulgaria, acolo unde preţul carburanţilor este mai mic ca în România.L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea