Primarul din Suseni, Radu Doru, a devenit purtătorul neoficial de cuvânt al edililor nemulțumiți din județ

# Radu Doru (foto): Ştiţi de ce venim atât de puţini la şedinţele de Colegiu? Pentru că aici… nu se rezolvă mare lucru! # Prefectul Mihai Oprescu:  Putem să facem show, dar eu zic că interesul nostru comun nu este să fim în tabere adverse!

La şedinţa Colegiului Prefectural de joi, 15 octombrie, prefectul Mihai Oprescu a remarcat absenţa masivă a primarilor argeşeni, numărând în sală doar 27 de edili. „Sunt 27 de colegi primari care au răspuns invitaţiei noastre. Aproape că nici nu ştiu dacă să încep punctul Diverse
Radu Doru, primarul comunei Suseni, a subliniat joi, în şedinţa Colegiului Prefectural Argeş, că unii politicieni mai mult încurcă decât să ajute la bunul mers al lucrurilor în ţară.
„Ştiţi de ce venim atât de puţini la şedinţele de Colegiu? Pentru că aici facem retorică, nu se rezolvă mare lucru. Lucrurile nu funcţionează în instituţii, iar între administraţia centrală şi cea locală parcă este un conflict. Politicienii se ceartă pe lucruri care nu ne interesează, cum ar fi legea votului prin corespondenţă.
Nu mai vorbim de faptul că ultimele legi ne bagă în belele cu acte. Să le luăm pe rând: legea 165 privind inventarierea terenurilor nu a rezolvat nimic. Am cheltuit bani, timp, energii, pentru ce? Despre fondurile europene ni se spune ca despre lapte şi miere. Dar realitatea e alta: pentru drumuri, de exemplu, nu sunt bani decât pentru 6% dintre comunele României!
Cât despre Codul fiscal, se bagă impozite pe care oamenii nu au cum să le plătească şi, aşa, ajung oamenii de îşi pun ştreangurile de gât! Să se certe politicienii, dar să facă legi care să ajute, nu să încurce!”, a spus Radu Doru.

Prefectul Mihai Oprescu:  ”Putem să facem show, dar eu zic că intereseul nostru comun nu este să fim în tabere adverse”

Primarul din Suseni s-a declarat nemulțumit și de situația existentă a fondului funciar. Astfel, anul trecut primăriile au fost, practic, forțate să întocmească situațiile pe Legea 165/2013, chiar dacă nu aveau banii necesari, să le depună la Prefectură și OCPI cu anexe cu tot. După care… aproape uin an de tăcere, de nemișcare. Păi de ce atâta grabă, atunci? Radu Doru: ”Vizavi de Legea 165, sîntem ca la început, poate chiar mai rău. În ce priveşte fondurile europene, la partea de drumuri sînt puţini bani. Marele Cod Fiscal, la terenurile intravilane, îl pui pe om să plătească o groază de bani. Pe astfel de terenuri de unde să scoată atîţia bani omul de la ţară?”
Replica prefectului de Argeș nu a întârziat să apară:  ”Vrem să facem show la şedinţele acestea? Putem să facem show, dar eu zic că intereseul nostru comun nu este să fim în tabere adverse, că nici controale puse punctual în anumite zone nu s-au întîlnit în ultimii ani, nici presiuni de orice natură nu s-au întîlnit în ultimii ani. Cred că fiecare palier al administraţiei şi-a văzut de treaba lui. Vă rog mult ca, atunci cînd discutăm, pentru că pe cifrele pe care le am pot discuta şi eu foarte concret. Haideţi să rezolvăm problemele pe care le aveţi în comunităţile dumneavoastră! Ce probleme întîmpină Suseniul? V-a amendat cineva că aţi întîrziat Legea 165?...Credeam că v-a amendat cineva şi nu m-a informat, că era vina lor atunci. Dacă aici venim să ne acuzăm unii pe alţii, n-o să găsim soluţii. Nu spun că instituţille funcţionează perfect, dar administraţia cu bune şi cu rele este asta pe care dumneavoastră aţi făcut-o! .... Fiţi corecţi cu dumneavoastră şi recunoaşteţi că au fost făcuţi sub acest Guvern paşi importanţi pentru o profesionalizare şi o disciplinare a administraţiei“, a răspuns   Mihai Oprescu acuzelor aduse de primarul din Suseni.

Primarul de la Suseni, Radu Doru, poziție critică față de șefii Prefecturii și CJ-ului și la ședințele trecute de Colegiu Prefectural

Situația nu este prima în care primarul cu pricina se ridică și ia atitudine în fața mai marilor de la județ, în asentiment fiind cu colegii din alte localități. În vară, primarul de la Suseni, Radu Doru, a ţinut să sublinieze: „Legile noi continuă să vină de la centru şi ne măcelăresc. Într-o şedinţă anterioară a Colegiului Prefectural, aţi spus să ne lase mai uşor cu controalele, fiind şi campania APIA. Când eram aglomeraţi, ne-au venit pe cap controale de la toate instituţiile. Nu spune nimeni să nu vină controale, ba din contră, dar se găsesc tocmai când e activitatea mai intensă la primărie să vină toţi. Mai e puţin şi punem lacătul pe 70% dintre primăriile argeşene dacă rectificarea de buget se face ca până acum! Trebuie să se intervină la centru, că oamenii de sus par să se fi desprins total de realitate! Nu mai avem bani pentru salarii, pentru lumină. Administraţia este pur şi simplu măcelărită, iar parlamentarii nu fac nimic”. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea