Senatorul liberal s-a opus înfiinţării Agenţiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate

# În sfârşit, Iani Popa (foto) face o…poziţie # Haralambie Vochițoiu: ,,La PNL a fost o politică impusă, s-a ridicat degetul liderului de grup și au votat toți împotrivă”

Nu, nu este un pamflet, din păcate, este o realitate. Dacă săptămâna trecută îl acuzam pe liderul senatorilor liberali, Ion Popa, că ar fi intrat, faţă de activitatea puterii, în silentio stampa, iată că, la câteva zile de la apariţia materialului, senatorul liberal, copreşedinte PNL Argeş, parcă trezit din somnul dulce şi adânc al politicii parlamentare, s-a gândit să se opună proiectelor puterii.
Precum un om trezit în miezul nopţii care nu ştie ce face şi ce spune, tot la fel şi senatorul Ion Popa s-a opus proiectului de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituţie atât de necesară ţării noastre.
Dându-şi seama de ce a făcut, Ion Popa, pe urmă, a încercat să se scuze prin explicaţii nefondate, după părerea noastră, precizând că ,,atribuțiile agenției se suprapun cu multe dintre obiectele de activitate ale altor instituții ale statului cu rol în recuperarea creanțelor”.
Aşadar, zi cu ghinion, marţi, 13 octombrie, plenul Senatului a respins proiectul Guvernului privind înființarea Agenției Bunurilor Sechestrate. Acest proiect îi aparţinea Ministrului Justiţiei şi trebuia votat de o majoritate largă, fiind o lege organică. Numai că o parte din senatorii alianţei de guvernământ au lipsit, iar cei liberali s-au opus acestui proiect de lege.
De precizat este că Senatul nu era camera decizională, ci hotărârea finală îi aparţine Camerei Deputaţilor unde urmează să fie votată şi acolo. Dar dacă această lege a plecat cu stângul, ne face să credem că este o înţelegere între parlamentarii actualei clase politice de a nu se înfiinţa această instituţie care îi înspăimântă pe cei care au averi ilicite.

,,La PNL a fost o politică impusă, s-a ridicat degetul liderului de grup și au votat toți împotrivă”

Haralambie Vochițoiu, viceliderul grupului parlamentar PSD din Senat, susţine că la PNL a fost o politică impusă, lăsând să se înţeleagă că totul a plecat de la liderul de grup al senatorilor liberali.
,,Potrivit listei electronice de vot, 32 de membri ai PNL s-au opus prin votul lor explicit față de recuperarea bunurilor confiscate de la infractorii României. Peste 300 de milioane de euro, ne spune Codruța Kovesi, stau și trebuie recuperați și valorificați pentru poporul român, de unde au fost furați. (...) La PNL a fost o politică impusă, s-a ridicat degetul liderului de grup și au votat toți împotrivă. PNL a avut directivă și a votat împotrivă”, a declarat Vochiţoiu, imediat după respingerea acestui proiect.
Pe de altă parte, Ion Popa, liderul senatorilor liberali susţine că ,,absența colegilor care susțin Guvernul dovedește că nici măcar ministrul Justiției nu a reușit să-i convingă pe membrii PSD, UNPR și ALDE să voteze un proiect important venit din partea Puterii”.
„În opinia noastră, a senatorilor liberali, absența colegilor care susțin Guvernul dovedește că nici măcar ministrul Justiției nu a reușit să-i convingă pe membrii PSD, UNPR și ALDE să voteze un proiect important venit din partea Puterii.
Neîncrederea actualilor parlamentari în propriul Guvern se vede și mai clar din rezultatul votului dat în plen la punctul care se referea la înființarea Agenției Bunurilor Sechestrate, 6 voturi împotrivă și 4 abțineri aparținând senatorilor Puterii dovedind că Executivul nu mai are susținere. De altfel, Guvernul nu a reușit să explice într-un mod convingător cum va putea o asemenea agenție să recupereze prejudiciile, câtă vreme ANAF nu reușește să facă acest lucru acum. Pe de altă parte, atribuțiile agenției se suprapun cu multe dintre obiectele de activitate ale altor instituții ale statului cu rol în recuperarea creanțelor.
În consecință, este din ce în ce mai evident faptul că Guvernul PSD a pierdut susținerea propriilor senatori”, se arată în comunicatul semnat de Ion Popa.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea