Secretarul de stat Adrian Bughiu, prezent la dezbaterile privind modificarea Legii Tinerilor

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Adrian Bughiu, a răspuns cu promptitudine invitaţiei de a participa la masa rotundă cu tema: “Modificarea Legii Tinerilor- prioritate pentru agenda partidelor politice.” Dezbaterea a avut loc marţi, 20 octombrie a.c., la sala Ovidiu Şincai din Camera Deputaţilor.
Acesta a ţinut să menţioneze în cadrul dezbaterii faptul că Ministerul vede drept oportună implicarea tinerilor în agenda publică şi politică. În acest sens, dar şi pentru a încuraja şi stimula iniţiativele tineretului, Ministerul Tineretului şi Sportului a înfiinţat Consiliul Consultativ pe Probleme legate de Tineret (CCPT), care este structurat pe patru pioni: cultură și educație non-formală / sănătate, sport și recreere / participare și voluntariat / muncă și antreprenoriat.
“Mă aflu astăzi aici pentru a mă asigura că acest demers are impactul scontat şi sunt încrezător că tinerii vor deveni astfel un subiect prioritar pe agenda publică şi politică şi că în cele din urmă vom reuşi să armonizăm Legea Tinerilor cu Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret, dar şi pentru a mă asigura că demersul de amendare a Legii Tinerilor beneficiază de suportul legislativ necesar“, a precizat  Adrian Bughiu.
De asemenea, oficialul MTS a ţinut să menţioneze obiectivele instituţionale cu privire la politicile de tineret. Printre acestea se numără creşterea ocupării locurilor de muncă în rândul tinerilor, diminuarea şomajului şi a numărului de tineri care nu sunt cuprinşi în programe de ocupare, educaţie sau formare, dezvoltarea unor resurse umane cu un nivel înalt de calificare şi competenţe adaptate la cerinţele pieţei muncii, susţinerea dezvoltării tinerilor din România prin implicarea în acţiuni de voluntariat şi prin participarea civică activă.
În egală măsură, mobilizarea instituţiilor şi a organizaţiilor competente, într-un efort concentrat de extindere, ridicare a calităţii şi creştere a eficienţei educaţiei formale şi non-formale oferite tinerilor, reprezintă un obiectiv etalon al activităţii ministerului, alături de promovarea idealului „minte sănătoasă în corp sănătos” şi valorificarea resurselor asigurate prin oferta de petrecere a timpului liber şi prin practicarea sportului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea