Joi, la Filarmonica Pitești - Singurul concert al lui Beethoven

În ultima joi a lui octombrie, Filarmonica Piteşti organizează de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, vor fi prezenţi dirijorul Ovidiu Bălan şi violonista Cristina Anghelescu. În program: Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura la Nunta lui Figaro, Ludwig van Beethoven - Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 61 şi  Johannes Brahms - Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98.

Ovidiu Bălan a fost și directorul filarmonicii din Bacău

Unul dintre cei mai mari dirijori ai ţării, Ovidiu Bălan revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti. Director onorific al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, maestrul Bălan a pus bazele primului ateneu din ţară, după al doilea război mondial. De-a lungul timpului, în afara faptului că a fost directorul filarmonicii băcăuane, a dirijat orchestra instituţiei pe marile scene ale lumii, unde a întreprins turnee. Este şi coordonatoul unui concurs de pian din Cantu (Italia), cu o vechime de peste 20 de ani. A dirijat orchestre simfonice din: S.U.A., Cuba, Franţa, Germania, Ruia, Polonia, Ungaria, Moldova.

Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. În timp, violonista Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia, Chile. Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din: Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga, Londra ş.a. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord, în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în mai multe rânduri.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea