Mioveni: Ajutoare de încălzire - ce condiții trebuie îndeplinite și ce acte vă sunt necesare

Autorităţile locale din Mioveni anunţă că începând cu data de 2 noiembrie a.c.,se pot depune cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere tip însoţite de actele doveditoare - pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, lemne sau energie electrică, şi recomandă ca cei care întocmesc aceste dosare să fie foarte atenţi la condiţiile de acordare a subvenţiilor.
Cererea se depune o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului de încălzire; în cazul depunerii cererii în altă lună, după lunile octombrie -noiembrie, titularul intră în drept pe perioada care a rămas până în luna martie, inclusiv ajutorul poate fi modificat sau încetat, în funcţie de modificările din familie sau ale veniturilor lunare.
Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure cu domiciliul sau reşedinţa în oraşul Mioveni , care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei şi care nu deţin bunuri din anexa nr.4 (Normele Metodologice de Aplicare a Prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.27/2013), nu beneficiază de ajutor pentru încalzirea locuintei.

Dacă aveți în proprietate anumite bunuri sunteți excluși de la ajutor

Este bine de ştiut că lista bunurilor care duc la excluderea ajutoarelor a rămas la fel ca în anii anteriori. Concret, cei care deţin alte imobile în afara locuinţei sau chiar terenuri care împrejmuiesc locuinţele şi care depăşesc 1.000 de metri pătraţi (în urban) sau 2.000 de metri pătraţi (în rural), autoturisme cu o vechime mai mică de zece ani, autoutilitare, autocamioane, remorci, rulote, microbuze, autobuze, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă sau iahturi nu beneficiază de ajutoarele pentru încălzire. Acelaşi lucru este valabil şi pentru proprietarii de utilaje agricole, de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale etc.), de prelucrat lemnul (gater, drujbă etc.) sau depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Nici cei care au terenuri, animale sau păsări a căror valoare netă de producţie anuală trece de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv 2.500 de euro pentru familii, nu primesc subvenţii pentru încălzire.
În perioada 26-30 octombrie, vor fi afişate toate condiţiile şi procedura de acordare a acestui beneficiu, la sediul Primăriei, parter.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea