Mai bagă cineva cornul în lapte?! Auditul Curţii de Conturi Europene, cu ochii pe desfăşurarea programului ”Lapte în Şcoli” din judeţul Argeş

Desfăşurarea  în judeţul Argeş a programului de sprijin ”Lapte şi Corn” în şcoli a fost tot timpul contestat, în ceea ce priveşte desemnarea câştigătorilor pentru livrarea acestor produse. Încă de la implementarea acestui program, firma pretutindeni câştigătoare pentru livrarea laptelui în şcolile din Argeş, Lactag, a fost tot timpul contestată, ajungându-se chiar şi la plângeri penale făcute pe la DNA. La fiecare organizare de licitaţie în acest sens se isca un scandal cu mii de acuze aduse organizatorilor de licitaţie, în speţă, Consiliului Judeţean Argeş. De multe ori, din cauza acestor contestaţii livrarea laptelui şi cornului în şcoli se întârzia luni de zile.
Este drept că în ultima perioadă nu au mai fost probleme în acest sens, lucru constatat şi de comisarii Curţii de Conturi Europene care tocmai ce au încheiat un control al acestui program în judeţul nostru, dar şi în Călăraşi.
Aşadar, în urmă cu două săptămâni, Auditul Curţii de Conturi Europene a verificat desfăşurarea programului Lapte în Şcoli din judeţul Argeş, dar şi din Călăraşi.
Însă, spre surprinderea noastră, având în vedere scandalurile din trecut iscate de acest program la noi în judeţ, comisarii Curţii de Conturi Europene nu au găsit nicio problemă în acest sens, semn că încet – încet ne europenizăm şi noi. Comisarii europeni au făcut verificări la Consiliul Judeţean, la APIA Argeş, la Şcoala Gimnazială Nr.1 Piteşti, la Şcoala Gimnazială Nr.1 Ştefăneşti şi la grădiniţa din Topoloveni. La nici una din aceste instituţii comisarii Curţii de Conturi Europene nu au găsit nereguli în desfăşurarea programului Lapte în Şcoli.
Marius Stroescu, directorul APIA Argeş: ”Săptămâna trecută a fost auditul Curţii de Conturi Europene care a verificat judeţul Călăraşi şi judeţul Argeş privind derularea programului Lapte în Şcoli. Au fost verificări făcute la Consiliul Judeţean Argeş, la APIA, la Şcoala Gimnazială Nr.1 Piteşti, la Şcoala Gimnazială Nr.1 Ştefăneşti şi la Grădiniţa de la Topoloveni. Vreau să vă spun că totul a fost în regulă. Comisarii Curţii de Conturi Europene nu au avut obiecţiuni la modul în care a fost derulată această măsură de sprijin”. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea