Recital poetic ProLiteraTur

Marți, 27 octombrie, la ora 15.00, Biblioteca Județeană Argeș a organizat cea de-a patra lectură publică din cadrul proiectului Pro LiteraTur. Au citit din creația proprie poeții Nicoleta Popa, Dan Mircea Cipariu, Ilie Vodăian, Mircea Bârsilă, Mitoș Micleușanu și Cosmin Perța.
În deschiderea evenimentului, poetul Cosmin Perța a afirmat: „Pro LiteraTur este un proiect național de lecturi care intenționează să aducă cât mai mulți poeți în fața publicului pentru ca acesta să se familiarizeze cu literatura contemporană. Până acum, am avut lecturi în Cluj, Brașov, Brăila. În organizarea evenimentului am ales următoarea formulă: vor recita poeți autohtoni și poeți din afara orașului-gazdă.”
Pro LiteraTur este un program de promovare a literaturii romane contemporane tinere, iniţiat de editura Tracus Arte, dar care nu promovează doar autori Tracus Arte, ci îşi doreşte să atragă şi să implice cât mai mulţi scriitori tineri din toată ţara într-un demers axat pe descoperirea, provocarea şi formarea unui public literar activ. Acest ”maraton” național de lecturi publice, care a apărut la inițiativa poetului și editorului Cosmin Perța, are ca principal obiectiv promovarea autorilor români contemporani tineri şi a literaturii scrise de ei, facilintându-se, astfel, o mai bună difuzare a cărţilor autorilor români contemporani şi o creștere a vizibilității proiectelor şi ideilor culturale de anvergură.
Sabina BUSUIOC

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea