Concursul ”Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii!

Miercuri, 4 noiembrie, de la ora 9.30, respectiv 15.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, a avut loc finala concursului naţional de lectură "Bătălia cărţilor", competiţie organizată de Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu" Argeş, în colaborare cu Filiala Argeș a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.
În cadrul acestei competiţii desfăşurate de Biblioteca Judeţeană Argeş, la categoria 11-13 ani, s-au înscris 50 de copii, dintre care 13 au ajuns în finală, iar la categoria 14-18 ani, s-au înscris 47 de adolescenţi, dintre care 15 au ajuns în finală. Finaliștii au fost însoțiți de colegii de clasă, profesori și părinți.
„Cea de-a doua ediție a acestui concurs care se desfășoară la nivel național a fost un real succes, având în vedere că am avut un număr dublu de participanți față de anul trecut. V-am propus acest concurs din dorința de a vă face să citiți, pentru a vă dezvolta cunoștințele, abilitățile de comunicare, de dezbatere, de argumentare”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Mihaela Voinicu, directorul-adjunct al instituţiei organizatoare.
Managerul instituției organizatoare, Octavian Mihail Sachelarie, a spus următoarele: «"Bătălia cărților" este un proiect care prinde contur la Biblioteca Județeană. Toți sunteți niște câștigători. Prin intermediul lecturii dobândim o anumită viziune asupra vieții.”
Finaliștii au avut la dispoziţie câte trei minute la dispoziție pentru a convinge publicul din sală să citească cartea preferată de ei. Fiecare finalist a prezentat argumentele pentru cartea sa preferată, una dintre cele 10 din concurs, și a răspuns la întrebările adresate de către juriu și de către ceilalți concurenți. Juriul, care a fost format din două comisii, pentru fiecare categorie de vârstă (categoria 11-13 ani – bibliotecarele Sabina Dumitru și Ramona Postu de la Secția Tinerilor și prof. Didin Gabriela de la Liceul de Arte "Dinu Lipatti" din Pitești; categoria 14-18 ani – bibliotecarele Dana Tudose și Valentina Popescu de la Secția Beletristică și prof. Grațiela Tofan de la Liceul de Arte "Dinu Lipatti".
În timpul deliberării celor două comisii de jurizare, finaliștii au mai fost supuși unei probe, care a constat în identificarea de către concurenți a cărților cărora le aparțineau fragmentele citate.
A urmat festivitatea de premiere. Emoțiile au crescut odată cu premierea tuturor participanților prezenți în finală. Premiile au constat în cărți, agende și materiale promoționale din partea bibliotecii. Finalistul care a răspuns cel mai frumos și mai argumentat a devenit Cititorul anului. De asemenea, a fost acordat premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură.
Astfel, Cititorul anului la categoria 11-13 ani, a fost desemnată eleva Ioana Teodora Tudose, de la Școala Gimanzială "Vinitlă Brătianu" din Ștefănești. Aceasta a făcut un gest absolut remarcabil prin donarea tabletei pe care a câștigat-o către doi copii de la Centrul de Plasament "Casa noastră" din Ștefănești: Ionuț Savu și Liliana Niculae. Cea mai bună fișă de lectură a fost câștigată de eleva Diana Marina Crîmpiță, de la Colegiul Național Pedagogic "Carol I" din Câmpulung.
Cititorul anului la categoria 14-18 ani a fost desemnată Diana Costea, de la Colegiul Național "Zinca Golescu" din Pitești, iar Cea mai bună fișă de lectură a fost câștigată de Iulia Dăuș, de la Colegiul Național "Zinca Golescu".

De asemenea, în cadrul concursului "Bătălia cărților", au fost desemnate, în urma numărării voturilor participanţilor, pentru fiecare categorie de vârstă, "Cărţile anului". Astfel, la categoria 11-13 ani, Cartea anului a fost desemnată „Kira-Kira” de Cynthia Kadohata, iar la categoria 14-18 ani, Cartea anului a fost aleasă „Hoțul de cărți” de Markus Zusak.
Sabina BUSUIOC

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea