Primăria Curtea de Argeș a atribuit două contracte, de zeci de miliarde, pentru consolidarea a două școli

# Au câștigat firmele care au oferit cele mai mici sume pentru consolidare. E normal?...
Două instituții reprezentative de învățământ din Curtea de Argeș, Grupul Școlar Agricol și Grupul Școlar Auto, intră în linie dreaptă pentru lucrări majore de reparații. Pentru cele aproximativ 2 milioane de euro puse la bătaie de municipalitate s-au înscris în concurs 21 de firme sau asocieri de firme.
Primul obiectiv a constat în lucrări de reabilitare și consolidare a clădirii Grupului Școlar Agricol „Constantin Dobrescu” - Corpul C- conform caietului de sarcini. Valoarea estimată a contractului de achiziție publică a fost de 5.249.452 lei fără TVA. Săptămâna trecută au fost deschise cele 11 oferte primite, iar câștigătoare a fost declarată S.C. ACVAFOR PROIECT S.R.L., care s-a oferit să reabiliteze și să construiască obiectivul cu numai 3.257.150 lei fără TVA, adică cu numai 62% din prețul estimat
Pentru lucrările de reabilitare și consolidare a clădirii Grupului Școlar Auto,  (Corpurile C9, C10 si C11) - conform caietului de sarcini, s-a organizat o licitație separată. Valoarea estimată a contractului de achiziție publică a fost de 2.911.254 lei fără TVA. Au fost înregistrate 10 oferte. Câștigătoare a fost desemnată firma S.C. CONSTRUCT ECI COMPANY 2000 S.R.L. Prestigioasă firmă de construcții din Pitești a câștigat competiția cu o ofertă de 2.329.346 lei fără TVA, reprezentând circa 80% din prețul estimat.

Este normal să sublicitezi până la 62% pentru o lucrare de consolidare a unei școli?

Desigur că, așa cum prevede legislația în vigoare, câștigă firma care oferă cel mai puțin. Întrebarea care se pune este dacă e normal să se liciteze în jos atunci când vine vorba de proiecte de consolidare, mai ales la o unitate de învățământ. Pentru că, aceiași legislație în vigoare,  prevede ca punctajul câștigător să poată fi asigurat și printr-un mix de condiții, în care prețul să nu fie cel mai important.
Adică, mai pe românește, se putea alege o variantă combinată, unde să conteze garanția oferită, termenuld e execuție, materialele folosite, calitatea lucrării etc. Sincer, mi-e și frică să mă gândesc cum va arăta instituția respectivă, după o consolidare obținută și efectuată cu un tarif de 62% din prețul estimat de autoritatea contractantă. Și asta în condițiile în care, zilnic, mai moare câte un rănit de la Colectiv, din cauza unui material de proastă calitate cu care au fost placați pereții…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea