Radu Gheorghe, ucenicul vrăjitor al Filarmonicii Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 noiembrie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul Ucenicul vrăjitor, susţinut de actorul Radu Gheorghe şi orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. Pregătirea muzicală a concertului aparţine dirijorului Tiberiu Oprea. În program: Strauss (Radetzky Marsch, Feuerfest, Neue Pizzicato Polka, Anen Polka, Auf der Jagd Polka), Ravel (Bolero), Beatles (Here, There and Everywhere), Bizet (Carmen), Haymann (Pops), fragmente din Liliacul (Strauss),  Aida (Verdi), Rapsodia Română Nr. 1 (Enescu), Simfonia a V-a (Beethoven), Simfonia Despărţirea (Haydn). În premieră, la Filarmonica Piteşti, dirijorul Tiberiu Oprea va interpreta împreună cu actorul Radu Gheorghe Dublul concert pentru viori al lui Bach. Spectatorii se vor bucura de numeroase surprize, amintind aici doar improvizaţiile cu orchestra.
Absolvent al IATC, în 1975, la clasa profesoarei Sanda Manu, Radu Gheorghe a interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatru de televiziune şi teatru radiofonic. Dintre modalităţile de exprimare artistcă menţionăm, pe lângă actorie, pantomima, interpretarea muzicală vocală şi instrumentală (vioară, chitară, flaut). Radu Gheorghe este unul dintre promotorii genului Stand-up comedy în România.
Spectacolul Ucenicul vrăjitor s-a născut în 1986, în urma colaborării actorului Radu Gheorghe cu Filarmonica Ploieşti. După difuzarea la TVR a concertului, Ucenicul vrăjitor a fost inclus în repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti, unde s-a jucat, timp de trei stagiuni, până în 1990, în faţa unui public de 1200 de persoane.
În afara proiectului de la Naţionalul bucureştean, a mai fost susţinut la filarmonicile din ţară: Craiova, Iaşi, Botoşani, Timişoara, Constanţa etc. Anul acesta, spectacolul a renăscut, derulându-se în oraşul lui Bach (Eisenach) şi la Alba-Iulia, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti.

O formulă inedită, o orchestră simfonică performanţă, un dirijor talentat şi un actor de un comic mereu surprinzător, garanţia succesului pe termen mediu şi lung.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea