Senatorul PNL Ionuț Elie Zisu pierde primele bătălii penale cu Înalta Curte de Casație și Justiție

# Declarație de avere șoc, unică în România!

Clasa politică din Argeş a fost împrospătată, în anul 2012, cu o faţă nouă. Ionuţ Elie Zisu, constănţean, domiciliat în capitală, a fost trimis la Piteşti de către mai marii PNL pentru a candida pentru Senat pe colegiul Piteşti. În prima zi a machedonului la Piteşti, zi în care acesta şi-a depus candidatura din partea USL, a demonstrat că numele de „paraşutat” politic, nume dat de presa din judeţ, i se potriveşte de minune. Acesta nu avea habar de numele comunelor în care va merge să ceară votul, iar despre numele primarilor nici nu putea fi vorba. La două zile de la această întâmplare, prezent la conferinţa USL, Zisu  a declarat că are numele primarilor cu care va trebui să colaboreze în campania electorală, într-o agendă, şi încă nu i-a cunoscut, dar mai are timp, iar de problemele cetăţenilor....se va documenta.  Ionut Elie Zisu a fost ales senator deArgeș cu peste 55.000 de voturi, cele mai multe obținute dintre  toți candidații din România. Recordul s-a întâmplat spre dauna (totală, ca la asigurări) lui Mircea Andrei, care a reușit, astfel, să… înfrângă.

Dosar de evaziune la Înalta Curte de Casație și Justiție

Senatorul PNL Ionuţ Elie Zisu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, pentru evaziune fiscală pe care ar fi realizat-o prin intermediul magazinului său de tip duty-free, deţinut în Vama Veche, de unde ar fi vândut ţigări direct în interiorul ţării.
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe senatorul PNL Ionuţ Elie Zisu, sub acuzaţia de evaziune fiscală, alături de mai mulţi vânzători angajaţi la magazinul acestuia din zona duty-free din Vama Veche.
Procurorii îl acuză pe senatorul Zisu că, în calitate de administrator al unei firme, nu a virat acciza pentru ţigări la bugetul de stat, înregistrând în documentele fiscale operaţiuni comerciale fictive.
Stelian Grosu, responsabilul de magazinul lui Zisu din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, i-a ajutat pe 9 lucrători comerciali ai magazinului să vândă ilegal ţigarete, mai spun procurorii. Aceştia au vândut peste 58.000 de cartoane de ţigarete către persoane fizice care nu au trecut frontiera României, astfel că practic ţigările au fost vândute direct în interiorul ţării, fără însă să fie plătită acciza pentru ele, spun procurorii.
Dintre cele 191 de persoane care apar că au cumpărat ţigările lui Zisu, doar două sunt evidenţiate cu date de identitate şi număr de paşaport valide, conform procurorilor.
Prejudiciul calculat de procurori se ridică la peste 1,6 milioane lei, iar aceştia au pus sechestre pe bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.
Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Ionuț Elie Zisu: „În urmă cu zece ani, eram administrator al unei societăţi comerciale care opera aproximativ 20 de puncte de vânzare în regim duty-free la punctele de trecere a frontierei. În fiecare zi, peste zece mii de români şi străini intrau în aceste magazine şi cumpărau diverse produse, operaţiunile de vânzare fiind realizate de cei aproximativ 200 de angajaţi pe care îi avea societatea. Într-o seară, în timp ce eram acasă, în Bucureşti, am aflat că la punctul de la Vama Veche s-au descoperit nereguli în privinţa modului de vânzare a produselor din tutun. Detaliile le-am aflat ulterior, după ce lucrătorii comerciali şi responsabilul de magazin – cei care se ocupă de vânzări, de gestiunea stocurilor şi de raportarea situaţiilor la centru – au dat explicaţiile necesare la Poliţie. Rezumând, dintre cei 200 de angajaţi pe care i-am avut, câţiva – spune Parchetul – «au călcat pe bec». Aici începe şi aici se termină calitatea mea în dosar. Îmi doresc ca procesul să se desfăşoare cât mai repede, iar instanţa să constate că sunt nevinovat şi că nu am nicio legătură cu presupusele faptele, evident dacă acele fapte există. De asemenea, îmi doresc să înţeleg de ce a durat zece ani ca dosarul să ajungă în instanţă.”

Î.C.C.J. respinge excepțiile invocate de inculpații din dosar, inclusiv pentru senatorul  Ionuț Elie Zisu

”Î.C.C.J., SOLUȚIE DIN DATA DE 30.06.2015, DOSAR 1315/1/2015: Respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Zisu Ionuţ Elie, Caracota Anton, Grosu Stelian, Giumba Mihai, Nivaci George şi Danilă Sabina Maria. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr.48/P/2014 din 9 martie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire penală şi Criminalistică, privind pe inculpaţii Zisu Ionuţ Elie, Grosu Stelian, Nivaci George, Cioti Nicolae, Tocia Stelian, Caracoti Stelian Marius, Nicolae George, Caracota Anton, Giumba Mihai, Emilian Iuliana Cristina şi Danilă Sabina Maria, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 30 iunie 2015.”
”Î.C.C.J., SOLUȚIE DIN DATA DE 22.10.2015, DOSAR 3549/1/2015: Respinge, ca neîntemeiate, contestaţiile formulate de inculpaţii Nivaci George, Giumba Mihai, Zisu Ionuţ Elie, Caracotă Anton, Grosu Stelian şi Dănilă Sabina Maria împotriva încheierii nr. 474 din 30 iunie 2015 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 1315/1/2015 al Înaltei     Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 260 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 60 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

Dosarul senatorului Zisu, urmare a legăturilor periculoase cu controversatul  Răzvan Petrovici

Conform realitatea.net, soţia actualului senator Zisu a fost secretara lui Răzvan Petrovici şi administratorul unei societăţi numită Dacia Companie de Investiţii SRL. Această companie trebuia să preia cele 450 de hectare de teren deţinute de Regia Protocolului de Stat, pe care urma să fie construit parcul de distracţii Dracula Land. Afacerea fusese pusă la cale în timp ce secretarul general al Guvernului Tăriceanu era Radu Stroe, actualul ministru de Interne. Stroe era şef peste regia protocolului de stat. Director al regiei era atunci Adrian Dumitru, un fost subaltern al lui Răzvan Petrovici, care conducea pe vremuri o companie de comisariat vamal - ATR Service. Compania, controlată din umbră de Petrovici, şi în acte de soţia actualului senator Zisu, trebuia să se asocieze cu regia protocolului de stat, pentru a exploata valoroasa suprafaţă de teren situată lângă Bucuresti- la ferma Vlasia. Afacerea a căzut în urma unui scandal imens de presă, iar Radu Stroe a plecat din funcţia de la Guvern. În locul sau a venit Ilie Bolojan, actualul primar al Oradiei, care a blocat toate combinaţiile din jurul regiei protocolului de stat.
Acelaşi actual senator PNL Zisu a fost timp de 10 ani, conform CV-ului sau oficial, director în compania GFS SRL, ce făcea parte din holdingul controlat de acelaşi Răzvan Petrovici. Interesant de spus este că, în contextul falimentului bancar din Cipru, toate afacerile lui Petrovici au în spate firme offshore înregistrate în Cipru. Mare parte din banii acestuia fiind acum blocaţi în insulă !
Toate indiciile arăta că acest controversat Răzvan Petrovici l-a impus pe fostul său colaborator pe listele PNL în judeţul Argeş, fără ca acesta să aibă nici în clin nici în mânecă nici cu problemele judeţului şi nici cu politica. Ultimul loc de muncă oficial al lui Zisu a fost acela de director al companiei RAMIDACIA, unul dintre puţinii producători de diamante sintetice din România. Zisu a fost director şi acţionar minoritar al fabricii. Iniţial, RAMIDACIA- care este o companie de interes strategic- era controlată de Ministerul de Interne. Apoi, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a privatizat compania în timpul guvernului Tăriceanu, vânzând-o către angajaţi. În final, compania ar fi ajuns în posesia unor oameni de afaceri din Israel. Pentru că se pricepe la diamante, Zisu a fost numit în 2012, pentru câteva luni, director al Direcţiei de Metale Preţioase din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumătorilor. Cu alte cuvinte, Zisu ne proteja ca nu cumva să cumpărăm aur sau diamante falsificate. Ajuns în senat, omul lui Petrovici a ales să facă parte din comisia de privatizare şi de administrare a activelor statului. Domeniul de interes al aceluiaşi Petrovici.

Declarație de avere șoc a senatorului de Argeș, unică în România!

Ionuț Elie Zisu este, poate, singurul român care deține două case… fără niciun metru de teren sub ele. Cel puțin așa reiese din declarația domniei sale de avere, postată pe site-ul Senatului României. Este vorba de o casă deținută în sectorul 5, de 157 m.p. și, ATENȚIE! de încă o… căsuță, în sectorul 1, adică în buricul Bucureștiului, de 556 m.p.! Cincisutecincizecișișase de metri pătrați! Fără teren nici aceasta…
Ionuț Elie Zisu este, de asemenea, poate singurul român căruia BRD i-a prelungit, de la un an la altul, două mega-credite. Sau și le-a prelungit singur?! Sincer, nu am mai văzut așa ceva, și am studiat sute de declarații de avere. Iată cât de flexibil poate fi un credit acordat unui senator, credit care își poate modifica scadența chiar și de două ori pe an. Uluitor, dacă nu chiar... eh....
Cum a reușit afaceristul – devenit între timp senator al României – să contracteze, pe persoană fizică, credite de peste 1,5 milioane euro, în condițiile în care veniturile erau - și sunt în continuare – departe de a reuși să acopere ratele scadente, este un secret pe care îl știu numai domnul senator și banca. Cert este faptul că, numai pentru cele două credite al căror an s-a plimbat în declarația de avere mai ceva decât Dorothy în căutarea Vrăjitorului din Oz, ratele depășesc suma de 300.000 euro anual. Iar veniturile domnului senator nu prea depășesc 100.000 de euro, tot anual. Deci, numai aici, procentul se inversează, pentru că banca cere, întotdeauna, venituri de trei ori mai mari decât ratele. Ei bine, aici merge și cu venituri de trei ori mai mici, după cum se vede… S.V.

Click AICI pentru a vizualiza declaratiile de avere ale senatorului

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea