Curs de formare pe tema comunicării eficiente la Centrul Europe Direct Argeș

La jumătatea lunii noiembrie, Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un curs de formare dedicat multiplicatorilor de informație europeană din județul Argeș, intitulat ”Europa în slujba cetățenilor”.
Obiectivul principal al cursului a fost eficientizarea comunicării cu cetățenii în scopul unei mai bune diseminări a informației europene și a culegerii și transmiterii feed-back-ului. 
În cadrul sesiunilor referitoare la tehnici de cunoaștere a segmentelor de public, s-a vorbit despre cum se face segmentarea publicului, care sunt tipologiile existente și adresabilitatea specifică, dar s-au făcut referiri și la anumite tipologii comportamentale în relația cu beneficiarii.
Prin exerciții practice și teste comportamentale, s-a subliniat importanța dezvoltării abilităților de comunicare în relațiile interumane: abilitatea de a asculta si de a ne face ascultați, de a spune lucrurile în așa fel încât să nu lăsăm loc de ambiguități și confuzii. Pe baza schemei comunicării, s-a vorbit despre rolul mediului în care comunicarea se petrece și cum perceperea zgomotelor poate fi adecvată.
S-au inițiat discuții despre informația europeană și multiplicarea ei prin promovarea unor programe destinate categoriilor de utilizatori ai serviciilor oferite. Un subiect ce a suscitat interesul cursanților a fost comunicarea organizațională, unde s-a pus accentul pe diverse modele, funcționarea și eficiența acesteia în teritoriu. Tehnicile de perfecţionare şi dezvoltare a comunicării organizaţionale precum ascultarea activă, ședința sau respectarea regulilor unei comunicări eficiente (regula cantității, regula calității, regula receptivităţii, regula stilului, regula semnificației, regula relației) au fost câteva dintre elementele noi care au fost însușite de către cursanți în cadrul acestui training.
Pe parcursul celor 2 zile de formare, au fost descifrate, rând pe rând, tainele comunicării eficiente, identificându-se modalitățile optime de relaționare cu cei din jurul nostru și au fost formulate diferite planuri de acțiune, în vederea îmbunătățirii comunicării în grupuri.
Centrul Europe Direct Argeș a desfășurat acest curs de formare în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea