O revelaţie politică: Iulia, amazoana liberală

Liberalii argeşeni au marcat un punct foarte important din punct de vedere al imaginii prin apariţia unei tinere liceene care a produs o impresie deosebit de puternică la mitingul de acum două săptămâni, din Piteşti, atunci când a vorbit în faţa a mii de oameni despre modul în care vede ea situaţia actuală şi despre politica guvernului în ceea ce priveşte tineretul. Iulia Pârvan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Zinca Golescu din Piteşti, era, la momentul discursului, doar de câteva zile în rândurile tineretului liberal. Poate de aceea nimeni nu a asociat prezenţa ei pe scena din Piaţa Milea cu politica, dându-i şansa de a se impune în faţa sindicaliştilor care nu păreau prea convinşi de ceea ce scandau (atacau Codul Muncii, pentru că aceasta era tema mitingului)  şi de a-i pune pe gânduri în egală măsură pe protestatari,dar şi pe reprezentanţii autorităţilor şi pe toţi cei interesaţi de soarta acestei ţări. Ulterior, tânăra a primit o mulţime de telefoane de felicitare, ceea ce a făcut-o să dorească să iasă şi mai mult în faţă. Aşa a apărut în faţa presei, la sediul PNL Piteşti.

„Nu vor să fim deştepţi!”

În ciuda faptului că nu a mai votat până acum, Iulia Pârvan s-a prezentat cu o gândire politică matură şi echilibrată. Ea a spus că a intrat în rândurile liberalilor pentru că i-a plăcut istoria şi a ales un partid cu tradiţie. Era însă pregătită să renunţe imediat dacă ar fi văzut că nu-şi găseşte locul în PNL şi chiar să se lase definitiv de politică. Pentru că, spune ea, a găsit o echipă cu care poate să lucreze, a rămas şi s-a decis să se implice în activitatea organizaţiei. Iulia ar vrea ca ideile sale despre educaţie şi despre ceea ce se întâmplă în general să fie împărtăşite de către cât mai mulţi tineri, despre care spune că nu sunt numai dornici de cluburi sau de etnobotanice, ci şi gata să facă multe lucruri bune pentru viitorul lor. Ceea ce nu se poate spune, crede tânăra liberală, şi despre actualii guvernanţi: „Am ajuns la concluzia că nu vor să fim deştepţi, să fim educaţi, pentru că e foarte greu să manipulezi un popor de oameni deştepţi – Cine ar vrea să-şi pună întrebări de genul „oare acest candidat este cel potrivit?”, în loc să voteze cum i se spune?”

Vrea să fie medic

Iulia Pârvan se pregăteşte să dea la Medicină, însă nu exclude posibilitatea de a merge la studii în străinătate. Majoritatea celor 30 de colegi ai săi gândesc la fel, însă ei ar vrea să rămână definitiv peste hotare în timpul studiilor sau după absolvirea acestora. Tânăra liberală nu vrea însă să renunţe la ţara ei, pentru că, spune ea, aici s-a născut şi aici vrea să-şi facă o carieră. Ştie însă că un medic rezident câştigă, în România, cât un om care mătură străzile, dar acest lucru nu pare să o descurajeze: „E mult mai greu să rămâi aici decât să mergi afară, pentru că acolo, deşi vei fi văzut mereu ca un imigrant, ai şansa să ţi se recunoască valoarea!”. Chiar şi aşa, Iulia Pârvan vrea să rămână aici şi să se implice şi mai mult în politică. Prima ei şansă ar putea fi alegerile de la TNL Piteşti, care vor avea loc curând.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea