Pamflet! Impresionant!!! Un primar nu a reușit să adoarmă la ultima şedinţă de Colegiu Prefectural

Cu toţii ştim că şedinţele de Colegiu Prefectural sunt momente de respiro pentru edilii judeţului Argeş. Iniţial, concepute pentru discutarea şi găsirea de soluţii pentru problemele din judeţ, şedinţele de Colegiu Prefectural, ţinute lunar, au devenit momente de odihnă pentru primari, dar şi o pierdere de timp a directorilor de deconcentrate care vin la aceste şedinţe ca nişte roboţi. Formatul acestor şedinţe a suferit, de-a lungul timpului, modificări, de la un format care aducea mai mult cu unul religios la unul robotizat. Dacă mai înainte, directorii de deconcentrate vorbeau, iar primarii se închinau şi, la rândul lor, primarii cereau, iar directorii de deconcentrate se închinau, acum, formatul acestor şedinţe este unul robotizat. În vreme ce directorii de deconcentrate ţin un discurs formal,  fără esenţa problemelor actuale ale judeţului, primarii parcă sunt hipnotizaţi de aceste discursuri, adormind la fel cum adorm copiii seara, atunci când părinţii le citesc o poveste, cum ar fi punguţa cu doi bani.
Numai că, la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, un primar nu a adormit odată cu auzirea discursurilor interminabile şi fără esenţă a directorilor de deconcentrate. Văzând că nu adoarme, primarul respectiv a încercat să-şi schimbe şi locul în care se aşezase, cu gândul la un somn liniştit, dar nici acest lucru nu l-a adormit pe primarul care se pare că a devenit imun la acele discursuri citite fără intonaţie de şefii deconcentratelor din Argeş.

Visurile primarilor

După şedinţă, primarii, care au adormit în tot acest timp, au început să-şi povestească unii altora visele îndrăzneţe pe care le-au avut în acest moment de somn. Unul dintre ei spunea că a visat că avea în toată comuna reţea de alimentare cu apă. Altul spunea că terminase şi reţeaua de canalizare în întreaga comună. Cei din apropierea oraşului, din zona metropolitană, spuneau că au visat că aveau toate drumurile asfaltate, iar vicele Ionică, fiind şi el prezent la această şedinţă, spunea  că i s-au arătat în vis numai pasaje suspendate. În vreme ce primarii îşi povesteau visele avute în timpul acestei şedinţe, primarul care nu a putut să adoarmă căuta disperat un psiholog pentru a-i povesti ce i s-a întâmplat.

Ara Soft-ul este de vină

Stând să analizeze toată această problemă, primarul cu insomniile a găsit şi explicaţia la ce i s-a întâmplat. Edilul spune că, în urmă cu câteva zile, cei de la Ara Soft i-au montat în birou un calculator, iar colegii din primărie l-au învăţat să joace Solitaire şi a rămas concentrat la joc, arzând dorinţa în el de a trece la un nivel hard, pentru a nu rămâne mai prejos faţă de colegii din primărie.
”Ştiu de la ce mi se trage această insomnie. Acum, câteva zile, amărâţii ăia de la Ara Soft, băieţi cumsecade, mi-au adus şi montat un calculator în birou. Văzând colegii din primărie că am şi eu calculator, nu au avut de lucru şi m-au învăţat jocul acela solitaire. Am început, aşa cum era normal, cu nivelul easy, cel cu o carte, dar până la anul nou vreau să avansez, măcar la cel mediu, cu două cărţi. Şi aşa am rămas eu concentrat de nu m-a mai luat somnul în timpul discursurilor ăstora de la judeţ. Colegii din primărie îmi mai spuneau să mă iniţieze şi în ale Facebook-ului, dar le-am spus că nu sunt eu de aşa ceva. Aici intră «puţin şi rar» şefii judeţului, cum ar fi domnul Tecău şi alte personalităţi. Nu suntem noi de aşa ceva”, a explicat primarul atât de excitat nervos de solitaire încât nu a mai putut să adoarmă la ședința de colegiu prefectural.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea