Deputatul de Argeș Mihai Deaconu a condus o delegație în Serbia

# S-a discutat despre accesul minorităţii române la educaţie în limba română, la serviciul religios în limba română şi recunoaşterea Bisericii Ortodoxe Române pe întreg teritoriul Serbiei

Recent, deputatul de Argeş Mihai Deaconu a condus o delegaţie a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării în Republica Serbia.
„Cu ocazia vizitei, la nivel parlamentar, am avut convorbiri cu membrii Comisiei pentru diasporă şi sârbii din regiune, cu membrii Comisiei pentru politică externă, precum şi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie din Adunarea Naţională a Republicii Serbia. Principalele aspecte ridicate de partea română au fost accesul minorităţii române la educaţie în limba română, la serviciul religios în limba română şi recunoaşterea Bisericii Ortodoxe Române pe întreg teritoriul Serbiei, nu doar în Voivodina, accesul minorităţii române la informare şi mass-media în limba română. A doua parte a vizitei de lucru a fost dedicată întâlnirilor cu reprezentanţi ai minorităţii române din Vârşeţ şi Voivodina, precum şi cu românii din Valea Timocului (Malainiţa şi Zajecar). Consider că principala problemă a minorităţii române din Serbia este reprezentată de o separare artificială între români, mare parte dintre aceştia fiind înregistraţi în Voivodina, şi «vlahii» din nord-estul Serbiei/Valea Timocului. Cu această ocazie am constatat o diferenţă de tratament pe care autorităţile din Serbia o manifestă faţă de comunitatea românească, în ansamblul ei”, a declarat Mihai Deaconu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea