Maidanezii sunt în continuare adunați din Pitești

# Viceprimarul Cornel Ionică: ”La un moment dat, ţi-era dor să vezi un câine pe stradă”

Problema câinilor fără stăpân de pe străzile Piteştiului, deşi fusese rezolvată, a reapărut în anumite locuri. Din lipsa unei legislaţii concrete şi, totodată, din lipsa aplicării celei existente, nu există o evidenţă clară a acestor animale.
Mai nou, parlamentarii au început să-numere câinii ciobanilor. Aşa se face că Piteştiul a fost repopulat cu câini maidanezi proveniţi din alte localităţi, în speţă din mediul rural, fie au migrat, fie au fost abandonaţi de stăpânii lor. În ultimii doi ani, administraţia locală a adunat 7400 de câini de pe străzile Piteştiului, fără a eutanasia vreun exemplar. Pentru a opri fenomenul migraţiei, s-au încheiat protocoale şi cu localităţile limitrofe prin care serviciul de ecarisaj condus de Constantin Zichil se obliga să adune câinii din acele zone, cu logistica lor, iar administraţiile locale respective să deconteze toate aceste servicii. Serviciul de ecarisaj al Piteştiului a fost arondat în subordinea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, condus de Constantin Zichil, în urmă cu doi ani, de când s-a început, cu adevărat, rezolvarea acestei probleme.
Acum, aşa cum spuneam, în urma unui vid legislativ, această problemă a reînceput să apară, însă, Cornel Ionică, dă asigurări că se va rezolva şi de data aceasta, chiar dacă acum este puţin mai dificil, aceşti câini fiind foarte speriaţi şi, implicit, greu de prins.
”La un moment dat, ţi-era dor să vezi un câine pe stradă. În doi ani am strâns vreo 7400 de câini. Din toţi aceşti câini nu am eutanasiat nici un exemplar. Am fost împotriva acestui mod. Ce însemnau câinii aceştia pe străzile Piteştiului dacă mai erau!? Te retezau, pur şi simplu. La un moment dat, aproape că nu-i mai vedeai. Ţi-era dor, cum se spune, să vezi un câine. La momentul acesta au mai apărut, ici-colo. Nu-i prinde nimeni. Se văd că sunt speriaţi, că sunt aduşi.  Ne-am intensificat toate măsurile ca să-i prindem în continuare. Lucrăm destul de bine şi cu zonele limitrofe ale Piteştiului, unde am dat undă verde, pur şi simplu, pe logistica noastră, să strângem câinii fără stăpân şi din acele zone ca să nu mai migreze către Piteşti. Suntem, în continuare, preocupaţi să rezolvăm problema”, a precizat Cornel Ionică.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea