Cornel Ionică: ”Semafoarele de pe axul central nu pot fi sincronizate”

# Viceprimarul municipiului Pitești, atent la sesizările ziarului nostru # Acesta mai spune că ”Sunt și semafoare cu buton pentru pietoni, iar a le elimina ar însemna să punem în pericol oamenii.” # Laurențiu Zidaru, celălalt viceprimar, este însă nemulțumit: ”Stau la un roşu; nu-i nimeni pe stradă, decât eu cu semaforul.”

Iată că edilii – sau cel puțin unii dintre aceștia – sunt atenți la sesizările presei. La conferința susținută la Primăria Pitești, săptămâna trecută, viceprimarul Cornel Ionică a ținut să justifice nesincronizarea semafoarelor de pe axul central al orașului.  „Semafoarele de pe axul central nu pot fi sincronizate. Sunt nu mai puţin de şapte semafoare cu buton pentru pietoni, iar a le elimina ar însemna să punem în pericol oamenii. Degeaba ai, aşadar, undă verde la celelalte semafoare, dacă odată ajuns la un semafor cu buton acesta este pe roşu, pentru a permite trecerea pietonilor. Noi facem tot posibilul să fluidizăm circulația, dar nu putem pune în pericol participanţii la trafic!”, a menționat Cornel  Ionică.
Pe de altă parte, șoferii sunt, în continuare, exasperați de nesincronizarea tembelă a semafoarelor. Iar unul dintre exasperați este chiar viceprimarul Zidaru. ”Eu plec la 5:30, lunea, mă duc la autogară. Plec de pe Exerciţiu, mă întâlnesc cu Eroilor. Este semaforul verde (pentru pietoni), nu este nimeni pe stradă. Stau frumos la semafor că trebuie să stau că sunt civilizat şi sunt viceprimar. Ajung în partea cealaltă, la Smeurei, găsesc semaforul. Nu este nimeni pe stradă, dar este semaforul şi opresc şi la semaforul acela. Cobor cu Armand Călinescu, prind un alt semafor, stau frumos şi la el. Îl scap pe celălalt, la intersecţia cu Republicii, acolo într-adevăr, este verde. Ajung la intersecţia cu Maternităţii, găsesc, iar, un roşu, nu-i nimeni pe stradă, decât eu cu semaforul. Merg puţin mai departe. Ajung la Spitalul Militar. Acolo nu-i nimeni pe stradă, nu apasă nimeni butonul şi-l găsesc în regulă, verde. Ajung la L-uri, mai găsesc un roşu şi, în sfârşit, ajung în partea cealaltă la Autogară. Sunt singur pe drum şi opresc la toate semafoarele. Nu este în regulă. În loc să pun un semafor cu o cameră video care să ia imagini. Dacă nu este nimeni la semafor, să schimbe sensul de mers şi să-l lase pe celălalt să treacă. Aşa, stai la semafor, consumi carburant, pierzi timp şi poluezi atmosfera”, s-a plâns viceprimarul Laurenţiu Zidaru.
Poate că ideea cu camerele de luat vederi pentru fluidizarea traficului nu este una tocmai rea… L.G.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea