Aleșii Argeșului din Senat se bat în case de neam... bun

# Vile de sute de metri pătrați au fost construite pentru ”mai marii” senatori de Argeș
”Spune-mi ce casă ai ca să îți spun cine ești!” – este titlul unei cărți scrise de un psiholog francez, psiholog care analizează și aspecte ale personalității celui care locuiește în casa respectivă. Ei bine, în cazul tratat, săptămâna aceasta, de noi, e simplu! Vorbim de case monstruos de mari, care epatează, în primul rând, prin suprafețele construite, de sute de metri pătrați fiecare. Ele aparțin aleșilor noștri din Senat. Care aleși mai cheltuie, din banul public, zeci de milioane de lei lunar și pentru cazări în București. Distanța mare, de, și, mai ales, stress-ul...

Șeful PSD Argeș, Șerban Valeca: vile de peste 550 metri pătrați! Social democrat așa de capitalist, mai rar...

Senatorul Șerban Valeca, proaspăt uns - cu binevoința primarilor din Mioveni și Topoloveni - șef al PSD Argeș, are o vilă ca atare. De mare șef. Vila, de fapt, a luat-o înaintea funcției, deoarece măgăoaia este construită în 2006, funcția venind abia acum, în 2015, la aproape 10 ani diferență. În realitate, așa cum este specificat în propria declarație de avere, este vorba de două case, nu de una, care însumează enorma suprafață. La cei peste 550 m.p. se adaugă o modestă locuință moștenită, de numai 91 m.p. Este interesant faptul că vilele noi sunt trecute la categoria ”case de vacanță”. Să înțelegem, de aici, că domnul senator locuiește în vila moștenită, cea de 91 m.p., și numai în vacanțe descuie ”coloșii”. De menționat că toate casele sunt în aceeași curte, ceea ce duce cu gândul la o nesfârșită vacanță. De-aia o fi așa tăcut senatorul, că încă nu își revine din concedii...
Șerban Valeca mai stăpânește o casă și în Pitești, în suprafață de 94 m.p., provenită tot dintr-o moștenire. În total, 739 metri de case. Pătrați, desigur.

Iani Popa. Vilă de ”numai” 450 m.p. Tot PSD-u-i fruncea!?...

Parcă nedorind să epateze, senatorul PNL de Argeș - de altfel și șef al grupului PNL din Senat dar și șef al PNL Argeș, Iani Popa, are o vilă cu 100 de metri pătrați mai mică decât cea a ”colegului” de șefie, Șerban Valeca. Adică vila liberalului nostru se întinde pe o suprafață de numai 450 m.p. Și mai este și un pic ascunsă de biserica în construcție din centrul Ștefăneștiului, de lângă Primărie. Popa locuiește lângă biserică. Încurcate sunt căile... Este vorba, însă, când vine vorba de suprafață, de un cal troian. Pentru că Iani Popa are o singură vilă de 450 m.p., nu două, precum karatistul-șef al PSD. 1-0 pentru Popa. Care Popa le spune bine pe imobiliare, pentru că mai deține și 140 m.p. de apartamente, din două bucăți. Adică un apartament de 65 m.p. și altul de 75 m.p., ambele în Pitești.

Senatorul Tămagă, de râsul... senatorilor. Vilă de ”numai” 170 m.p.

Situație aproape jenantă (dacă ne uităm în curtea lui Valeca sau a lui Iani Popa)  pentru senatorul Constantin Tămagă. Acesta locuiește într-un imobil de ”numai” 170 m.p., situat în Pitești. Oare are veceul în curte? Pentru că, raportat la suprafață, Tămagă are o casă doar cât livingul domnilor Valeca sau Popa, probabil. Da, cred că de spală în curte. Sau în curtea casei de vacanță, și ea destul de mică, de 160 m.p, pe care o deține la Mozăceni. Senatorul Tămagă are, însă, și el, mărimile lui. Care sunt la rubrica ”terenuri”. Zeci de hectare stau înșirate, cuminți, în declarația sa de avere. Și, probabil, alte multe zeci sunt pe numele rudelor și prietenilor, cine știe...

Ionuț Elie Zisu – mai șef ca șeful său din PNL. Vilă de peste 550 m.p. în centrul Capitalei

Ionuț Elie Zisu rămâne în istoria recentă a județului din mai multe motive. În primul rând, a reușit să adune, la alegerile din 2012, cele mai multe voturi din țară. Peste 55.000 de piteșteni au pus ștampila pe numele senatorului bucureștean catapultat în Argeș, un număr ce nu a fost depășit de nimeni la nivel național. Cu ștampila se pregătesc, însă, să îl mânjească și procurorii  Parchetului General, care îl acuză de evaziune fiscală. Dosarul se judecă deja la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Senatorul Zisu deține cele mai scumpe imobile dintre toți aleșii județului. Are o casă de 556 m.p. în Sectorul 1 din București. Cumpărată în 2010. Anterior contractase un împrumut de aproximativ 1,5 milioane de euro, bani cu care, probabil, a achiziționat imobilul. Așa că ”șeful” Iani Popa se poate înverzi de invidie. Sau îngălbeni, ca să fie în ton cu flamura de partid. Elie Zisu mai deșine și o a doua casă în București, în Sectorul 5.  Dar are și un apartament, tot în București, și unul în stațiunea prahoveană Bușteni. Campion curat!  Campion, însă, și la datorii, acestea apropiindu-se, la un moment dat, de 2 milioane de euro!

Senatorul Iulian Cristache, cel mai sărac ”ciocoi” dintre aleșii Argeșului

Încheiem scurta noastră incursiune cu ultimul, dar și cel din urmă, din punct de vedere al locuinței,  senator al Argeșului, Iulian Cristache. Acesta - culmea!!! – deține o singură casă, și aceea destul de mică, de numai 162 m.p. Casa este moștenită, semn că domnul senator nu s-a ciocoit peste măsură, deși a ajuns în Parlamentul României pe listele PP-DD. Iar DD-ul de la numele partidului, adică Dan Diaconescu, nu se rușina să își etaleze achizițiile, printre care un Rolls Royce, un elicopter și un yaht de mare lux. Senatorul Cristache își mai spală un pic rușinea cu un spațiu comercial în oraș, în suprafață de aproape 100 m.p.
Totuși, dom senator, cam puțin, nu dă bine la CV. Uitați-vă și dumneavoastră pe la colegi, care discută de sute și sute de metri pătrați...
În unul din numerele viitoare, casele primarilor. Unele dintre acestea cu greu pot fi numite locuințe. Unele uriașe, altele de un uriaș prost gust. Câteva, de prost. După gust... (A.S.)

Click AICI pentru vizualizarea vilelor

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea