Nicolae Diaconu, primarul din Curtea de Argeş, ar putea părăsi PSD

Pe bursa zvonurilor circulă vorba cum că primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, se pregăteşte să părăsească PSD pentru a candida din partea Partidului România Unită (PRU), partid ce este condus de nepotul său, Bogdan Diaconu, deputat aflat la primul mandat în Parlamentul României.
Bogdan Diaconu a candidat în 2012 la această funcţie pe listele Uniunii Social Liberale din partea PSD. În luna august a anului 2014, nepotul primarului din Curtea de Argeş şi-a anunţat demisia din PSD şi înfiinţarea Partidului România Unită, al cărui preşedinte este.

În acest mandat, Bogdan Diaconu s-a evidenţiat prin numeroase proiecte de legi: legea privind  moratoriul pentru amânarea executării silite a cetăţenilor persoane fizice din imobile cu destinaţie de locuinţă, legea privind declararea Zilei de 9 Mai - Ziua Independenţei Naţionale a României, sărbătoare naţională legală, zi nelucrătoare, legea privind încurajarea absolvenţilor sistemului de învăţământ superior, subvenţionat de către stat, de a activa în cadrul economiei autohtone, legea privind Programul Naţional ”O Şansă prin Sport” pentru copiii instituţionalizaţi, legea privind interzicerea finanţării mascate din afara țării a activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, legea privind facilitarea finanțării cu 2% a activității ONG-urilor prin direcționarea sumei o singură dată pentru cinci ani consecutivi.
De curând, Bogdan Diaconu a mai introdus în Parlament un proiect de lege împotriva extremismului maghiar și a activității secesioniste a partidelor maghiare din România, fiind cunoscut drept cel mai atent critic la adresa iredentismului maghiar și a colaborării dintre Rusia și Ungaria pentru destabilizarea României.
Astfel că, PSD Argeş ar putea să piardă un important primar de municipiu, având în vedere că Nicolae Diaconu este cotat cu prima şansă în viitoarele alegeri locale.
Contactat telefonic pentru a infirma sau confirma zvonul, primarul din Curtea de Argeş nu a răspuns apelurilor noastre.
Lucian GHERGUŞ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea