Programul Work & Travel SUA a fost prezentat la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 9 decembrie 2015, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș și Fundația Compartir au organizat o prezentare a programului Work & Travel Statele Unite ale Americii, la care au participat aproximativ 50 de studenți de la Universitatea de Stat din Pitești, de la Universitatea "Constantin Brâncoveanu" și elevi de la liceele piteșteene. Aceștia au avut ocazia să asculte o informare completă a tuturor paților și condițiilor în care se desfășoară acest program.
Programul Work & Travel SUA este un program schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu Ambasadele

Statelor Unite din fiecare țară participantă, care permite studenților ce urmează cursurile la zi ale unei facultăți acreditate, din toată lumea, să meargă în Statele Unite pentru a lucra și pentru a călători pe perioada vacanței universitare de vară.
Principalul scop al programului este de a se familiariza cu viața și cultura Americii moderne. De asemenea, programul dorește să ajute locuitorii să înțeleagă alte culturi. Pe timpul vacanței de vară, studenții Work & Travel vor lucra și se vor distra pe teritoriul SUA într-un mediu plăcut și multicultural, pe o durata de maxim 4 luni.
În acea seară, au prezentat beneficiile programului Work & Travel reprezentanții Work & Travel Vacanțe Speciale : Cătălin Burlacu (director regional Iași), Mădălina Cristea (director comunicare București), Alexandru Robea (coordonator program București) și reprezentanții locali din Pitești, Daniela Grecu și Gabriel Vlăsceanu, toți foști participanți cel puțin o dată la experiența americană. S-au atins următoarele teme de discuție: eligibilitatea studentului, proveniența joburilor Work & Travel, procedurile de alegere a jobului și de accesare a acestuia, nivelul de engleză necesar participanților, perioada de muncă și distracție pe teritoriul SUA, cerințe și acte necesare pentru participarea în program, iar la final s-au prezentat mărturii personale despre experiența multiculturală trăită acolo, cea care a schimbat viața fiecăruia dintre cei 5 reprezentanți ai agenției.
Astfel, participanții merg în Statele Unite cu un contract de muncă în prealabil verificat și acceptat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite, susțin un interviu personal cu angajatorul lor – în cazul participării la târgul de joburi, sau prin Skype pentru a fi în temă cu toate detaliile, incluzând pe cele de cazare, înainte de plecarea din România.
Perioada limită în care se desfășoară acest program sunt 15 iunie – 30 octombrie: de la 15 iunie studenții români vor începe munca, aceștia având posibilitatea găsirii celui de-al doilea loc de muncă acolo, iar la 30 septembrie o vor termina. Au la dispoziție o lună de zile pentru călătorii și vizite pe teritoriul Statelor Unite, F1 fiind tipul de viză cel mai ușor de obținut dintre toate cele existente pentru destinația Statelor Unite.
Sabina BUSUIOC

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea