Academia Oamenilor de Ştiinţă - Academie-fantomă cu buget foarte real

Singurul amendament, din 18 depuse, la bugetul Ministerului Educatiei adoptat duminică de Comisiile de buget din Parlament a fost initiat de Ecaterina Andronescu. Amendamentul prevede ca Academia Oamenilor de Ştiinţă, unde Andronescu este membru fondator si preşedinte al Secţiei "Ştiinţe chimice", va deveni ordonator de credite şi îşi va manageria singură bugetul de 6,4 milioane de lei. Anterior, banii erau prevăzuti în bugetul ministerului Educaţiei.
Întrebările noastre sunt:
1. Care sunt realizările acestei academii?
2. Oare nu se vede clar conflictul de interese în care se află dna Andronescu: autor al amendamentului şi membru fondator al AOSR?
Pentru o corectă informare a cetăţenilor precizăm că în Europa nu mai există un caz similar, cu mai multe academii, finanţate din bugetul public. De altfel, Eugen Simon, fost preşedinte al Academiei Române, a declarat că "a apărut o Academie a Oamenilor de Ştiinţă care, după parerea mea, acceptată şi de Adunarea Generală a Academiei Române, este o constructie strict politică”
În 2010, preşedintele României, Traian Băsescu nu a acceptat să devină membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
Biroul de presă al MP Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea