Tensiunile cu privire la apariția unui nou partid, condus de Victor Ponta și Daniel Constantin se risipesc, dar nu dispar complet

Semnele de întrebare cu privire la înființarea, de către fostul premier al României, Victor Ponta, a unui nou partid, sau a unei fundații cu care să intre pe scena politică, s-au mai disipat.
Fostul premier Victor Ponta a depus la Judecătoria Sectorului 5 o cerere în care solicită judecătorilor să admită acordarea personalităţii juridice Asociaţiei „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”. Actele de înfiinţare au fost depuse în instanţă pe data de 15 decembrie 2015, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 14 ianuarie.
Fundaţia lui Victor Ponta, din care vor face parte foştii miniştri Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin, nu se va implica în politică, au declarat pentru Agerpres surse politice.
Potrivit acestora, noua structură se va numi „Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”, îl va avea ca preşedinte pe Victor Ponta şi ca vicepreşedinţi de Bănicioiu şi pe Constantin şi „nu va avea nimic de-a face cu politica” pentru că se va ocupa de proiecte internaţionale.
În necunoștință de cauză, în PSD a avut loc o primă discuţie despre planurile lui Victor Ponta, discuţia fiind deschisă chiar de Liviu Dragnea. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a interzis foştilor miniştri să colaboreze cu Victor Ponta în afara PSD. Primul nume vizat a fost cel al fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Mesajul a fost dat la întâlnirea informală de la sfârşitul lunii decembrie de la Turnu Măgurele şi a fost confirmat de social-democraţii prezenţi la reuniune.

Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş: „A spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie...”
Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora: „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta?”, informeaza Digi24.
Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora: „Care e scopul fundaţiei şi pentru ce să intrăm într-o fundaţie dacă noi suntem membri PSD? Să-şi dea demisia cine vrea să meargă în altă structură.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea