Nicolae Barbu, primar Valea Iașului: ”Chiar dacă anul 2016 este unul electoral, cred cu tărie că aleşii în mandat sunt destul de responsabili încât să nu impieteze asupra proiectelor care vizează îmbunătăţirea standardului de viaţă al cetăţenilor.”

La început de an 2016, primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, a făcut bilanțul realizărilor dar și pe cel al așteptărilor pe care le au, atât domnia sa cât și cetățenii, de la viitor:
”Am depășit, déjà, finalul lui 2015, unul dintre cei mai importanţi ani din istoria comunei Valea Iaşului, în ceea ce priveşte realizările administraţiei publice locale. Sunt investiţii începute în anii trecuţi, care au fost finalizate (căminele culturale reabilitate şi dotate), alimentările cu apă (Bărbălăteşti şi Borovineşti) şi Centrul de Informare Turistică. Avem şi lucrări care au fost continuate (grădiniţele cu program prelungit de la Mustă-ţeşti şi Ungureni, Dispensarul Uman Ungureni, drumurile comunale şi locale - DC 259 şi străzile Călineşti şi Nuculeţ, precum şi lucrări începute - Centrala Fotovoltaică de 200 KWP). În primăvara anului 2016, imediat ce condiţiile meteorologice o vor permite, se vor finaliza lucrările de construcţie la cele două grădiniţe cu program prelungit, urmând a se realiza şi dotarea lor, pentru a le pune în funcţiune în anul şcolar 2016- 2017.
Dispensarul Uman urmează să intre în funcţiune în primele luni ale anului viitor. De asemenea, asfaltările DC 259 Ungureni-Borovineşti (2,7 km), străzile Călineşti (0,5 km), Nuculeţ (0,2 km), care nu au putut fi finalizate în 2015 datorită condiţiilor meterorologice, Mihai Viteazul (0,2 km) şi Centrala Fotovoltaică se vor realiza în prima parte a anului 2016, finanţarea pentru aceste lucrări fiind asigurată prin împrumutul de 3.000.000 lei şi, respectiv, 456.000 dolari SUA, la care se adugă fonduri din bugetul local.
La aceste reuşite se adaugă depunerea documentaţiei pentru realizarea a 15 km de canalizare în satele Cerbureni (pentru 70% din populaţie), Borovineşti şi Bărbălăteşti (pentru 100% dintre locuitori) şi în celelalte sate din puţinele zone care au rămas lipsite de acest atribut al civilizaţiei. Astfel vom încheia cu asigurarea alimentării cu apă şi a canalizării în toată comuna! Ne pregătim la modul cel mai serios să lansăm, cam prin luna martie, monografia comunei. Ea este gata, dar mai necesită ultime finisări.
De asemenea, avem pregătită documentaţie pentru a solicita pe Măsura 7.2 - din fonduri europene - 1.000.000 euro pentru asfaltarea a încă 5,2 km de drumuri comunale şi locale.

”În 2016 vor prinde contur şi două clădiri multifuncţionale, în satele Borovineşti şi Valea Uleului”

În anul 2016 vor prinde contur şi două clădiri multifuncţionale, în satele Borovineşti şi Valea Uleului. Tot ceea ce s-a făcut până acum, ca şi proiectele pentru 2016 sunt asumate prin mai multe hotărâri de consiliu local de primar, viceprimar şi consilieri, astfel încât avem garanţia ducerii lor la bun sfârşit şi a realizării unor condiţii de viaţă comparabile cu cele din oraş pentru locuitori. Cea mai bună dovadă sunt grădiniţele şi şcolile noastre, care au standarde şi dotări de ultimă oră. Chiar dacă anul 2016 este unul electoral, cred cu tărie că aleşii în mandat sunt destul de responsabili încât să nu impieteze asupra proiectelor care vizează îmbunătăţirea standardului de viaţă al cetăţenilor. Vom încerca fiecare să ne facem datoria cu onestitate până la capăt, aşa cum ne-am angajat. Noi vă ţinem la curent şi prin intermediul acestui ziar cu tot ceea ce se face, pentru ca dvs., cetăţenii, să veniţi la vot şi să vă faceţi alegerile în cunoştinţă de cauză. În numele administraţiei locale, vă transmit cele mai bune gânduri şi urări pentru un an şi mai bun decât cel de care ne despărţim.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea