Alo, Domnule Primar!... Iată la ce întrebări nu au vrut (sau nu au putut) să răspundă edilii Piteștiului

Platforma de dialog ”domnuleprimar.ro” este, déjà, binecunoscută, atât cetățenilor din Argeș, în special celor din Pitești, dar și edililor care, de ani buni, răspund majorității întrebărilor adresate aici.  Ei bine, anul 2016 a debutat cu câteva zeci de întrebări adresate, la care, în majoritate, edilii au reușit să răspundă. Au lăsat, însă, în urmă, spații libere la unele probleme ridicate de localnici, iar noi, ca niște răi, dorim să le readucem în atenție. Poate, domniile lor, chiar au uitat să răspundă…

”Bună ziua!
Aș dori să luați în considerare posibilitatea ca la rectificarea bugetară să luați în calcul alocarea de fonduri prin care să se amenajeze un loc de observație a biodiversității de pe lacul de acumulare din Prundu.
Spațiul este disponibil pe strada Lânăriei, iar costurile minime.
Un spațiu acoperit și 3-5 binocluri securizate, 10 locuri de parcare și câteva băncuțe ar aduce un plus pt. orașul nostru.”
***
”Bună ziua domnule Primar! În cartierul Trivale când reusiți să reamenajați parcurile pt copii, deoarece arată deplorabil, iar copiii au nevoie să se joace în aer liber în locuri sigure pt ei. Și sunt destul de puține parcuri într-un cartier atât de mare și cu foarte mulți copii. Vă mulțumesc!”
***
”Domnule Primar,
Vă sesizez că pe străzile din Pitești au apărut din nou, în număr mare, haite de câini fără stăpân. Am mers pe jos în acest weekend, pe străzile Caporal Dogaru și Vasile Militaru. Doar cu mare noroc și prezență de spirit, nu am fost mușcat de nenumărații câini de pe aceste străzi. Vă rog să aplicați măsurile cuvenite.”
***
”Buna ziua. Aș dori să știu când se repune în funcțiune izvorul de pe str. Paltinului din Găvana 2. Este oprit de mai bine de 2 săptămâni, există un anunț "închis pentru igienizare" dar nu se precizează perioada. Mulți cetățeni sunt afectați, iar la izvorul de lângă azilul de bătrâni din Găvana 3 deja este aglomerație.
Această "igienizare" văd că se prelungește, ori cei care se ocupă de astfel de activități nu sunt interesați să-și termine treaba, mulțumindu-se doar cu anunțul de informare. Vă rog să luați măsuri pentru că nu este normal așa ceva.”

Marea ”degenerare” urbană, motiv constant de nemulțumire pentru cetățenii din Pitești

Cetățenii din municipiu sunt, în general, nemulțumiți de soluțiile adoptate de noul și marele proiect de regenerare urbană. Tocmai de aceea, mulți l-au numit ”degenerarea urbană”. Prea mult beton, parcuri stricate, copaci frumoși și sănătoși tăiați. multe locuri cu farmec din oraș au dispărut, în locul lor fiind adoptate soluții de-a dreptul urâte. Iar oamenii sesizează asta, inclusiv pe ”domnuleprimar.ro). Fără să primească însă răspuns. Probabil că, în cazurile de față, răspunsul nu există…
”Domnule Primar,
Subsemnatul POPESCU RAUL vă aduc la cunoștință următoarele:
- În zonă s-au facut lucrări de modernizare (parcări, alei pietonale, străzi auto, bănci etc)
- în jurul supermarchetului JAM strada s-a îngustat astfel încât nu se mai pot petrece două mașini dar nu există indicatoare de sens unic sau dublu sens
- în fața scării A, bl.P8 în loc de parcare, cum au solicitat proprietarii s-a organizat un careu de bănci de odihnă cu o gură de canal ape reziduale din bloc, în centru (pentru ambianță)
- băncile nu sunt folosite de oameni, dar în spațiul dintre ele parchează trei autovehicule simultan din clienții sălii de forță X-TREME
- dacă pe bănci stau mame cu copii, printre bănci se pot juca copiii. Au loc de mașini, sau pot parca șoferii printre copii?
- hotărâți-vă ce ați vrut să faceți spațiu de odihnă cu iz de canal, sau parcare auto?
- parcările au fost pavate cu pavele găurite. Doamnele cu toc cum calcă pe ele, cu pași de balerină?
- cunoașteți arhitectul proiectului? daca e doamnă, invitați-o să meargă cu tocuri prin parcare
Cu stimă și recunostință față de cel ce a aprobat proiectul!”
***

Nu înțelegem cum tot spațiul verde din zona colegiului Brătianu a fost schimbat cu pavele și betoane,,,într-un cuvânt,,URÂT".

”Ca mulți din cetățenii acestui oraș, sunt profund dezamăgit și totodată uimit de lucrările din beton pe care le desfășurați în orașul Pitești. Nu înțelegem cum tot spațiul verde din zona colegiului Brătianu a fost schimbat cu pavele și betoane ,într-un cuvânt ,,URÂT".
Înțeleg că aveți același scop sinistru și cu parcul 1907,,,ar fi bine să cereți și părerea locuitorilor și să apelați la un alt arhitect peisagist care să aibă cu adevărat o viziune mai realistă.
În speranța că veți analiza această sesizare, aștept un răspuns pertinent.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea