Bătălia pentru ciolan a început! PSD Argeş amână nominalizarea candidaţilor la Consiliul Judeţean Argeş

# Președintele și vicepreședintele CJ Argeș, Florin Tecău și Dorin Mărășoiu, nu se regăsesc pe ”lista scurtă” a PSD # Şerban Valeca: „Avem foarte mulţi candidaţi la Consiliul Judeţean Argeş şi nu ne putem hotărî asupra acestora”.

Ultima conferinţă de presă a PSD Argeş s-a desfăşurat fără a avea în prim-planul ordinei de zi vreun subiect care să atragă sau măcar să suscite la dezbateri sau confruntări de idei. Protagoniştii acestei conferinţe – dr. Dan Manu şi senatorul Şerban Valeca – au prezentat proiectele politice ale PSD Argeş pentru perioada următoare. Astfel, dr. Dan Manu a anunţat desfăşurarea, în perioada 25-30 ianuarie, a unei campanii (electorale) de sănătate intitulate „Din grijă pentru ochii tăi”, care se va desfăşura în anumite zone ale judeţului Argeş (cele care nu au acumulat până acum suficient capital electoral pesedist): Aninoasa, Costeşti, Ştefăneşti şi Câmpulung.
Pe de altă parte, Şerban Valeca a criticat cele două iniţiative legislative propuse de PNL în această perioadă: desfăşurarea alegerilor pentru primari în două tururi de scrutin şi ponderea femeilor pe listele electorale ale tuturor partidelor politice de 30%.

Şerban Valeca: „Avem foarte mulţi candidaţi la Consiliul Judeţean Argeş şi nu ne putem hotărî asupra acestora”.

Chestiunea cea mai arzătoare pentru jurnaliştii prezenţi la această conferinţă a fost nominalizarea de către PSD Argeş a candidatilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. Iată care a fost răspunsul, destul de evaziv, oferit de către Şerban Valeca: În conformitate cu noua lege electorală, este nevoie de o listă de susţinători din fiecare localitate pentru a se putea înscrie fiecare partid cu consilieri şi candidaţi la primăria fiecărei localităţi. În Argeş, în cadrul partidului nostru, încă nu am ajuns la un consens cu privire la încheierea unor alianţe (cu UNPR sau ALDE) înainte sau după alegeri. Până acum se conturează ideea încheierii unor alianţe postelectorale. Pentru Consiliul Judeţean Argeş nu se ştie nimic. Strategia electorală în acest sens o elaborăm singuri în cadrul partidului. Avem foarte mulţi candidaţi la Consiliul Judeţean Argeş şi nu ne putem hotărî asupra acestora”.
În schimb, Dan Manu a dat publicităţii lista cu cei mai buni comunicatori din cadrul PSD Argeş, care pot fi consultaţi pentru anumite puncte de vedere „sectoriale”: în domeniul administraţiei publice, Simona Bucura-Oprescu, Ion Georgescu, Gheorghe Boţârcă; în domeniul economiei, Gheorghe Marin, Bogdan Pandelică, Radu Vasilică; în domeniul sănătăţii, Cristina Stocheci, Viorel Enache, Mariana Badiu; în domeniul culturii, Ştefan Dumitrache şi Cornel Popescu; în domeniul învăţământului, Dumitru Tudosoiu, Georgiana Popescu-Drăghici; în domeniul agriculturii, Constantin Tămagă, Radu Dumitrache, Marius Nicolaescu; în domeniul comunicării şi al strategiei publice, Şerban Valeca, Cristian Gentea, Ion Georgescu şi  Dan Manu; la tineret, Georgiana Popescu-Drăghici; la diaspora, Cătălin Rădulescu şi la transporturi, Mircea Drăghici.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea