Cătălin Bulf, președintele MP Argeș, contestă rezultatul Indexului Integrității Publice

La conferința săptămânală a MP Argeș, liderul acestei formațiuni, Cătălin Bulf, și-a exprimat nemulțumirea față de rezultatul Indexului Integrității Publice (IPI), care a fost realizat realizat de un grup de institute de cercetare asociate proiectului FP7 ANTICORRP (condus de Prof. Alina Mungiu-Pippidi de la Hertie School of Governance din Berlin) și care a fost prezentat joi, 21 ianuarie, de către președinția olandeză a UE a Indexului Integrității Publice (IPI).
Conform acestui Index, România ocupă penultimul loc (al 27-lea), aceasta fiind depășită doar de Bulgaria.în prezentat, săptămâna trecută, de către Președenția Olandeză a UE. Chiar dacă și-a îmbunătățit scorul și poziția în ultimul an, România este departe de media țărilor UE, obținând un scor de 2,60, care reprezintă mai puțin de jumătate din scorul mediu al UE (5,71) și de peste trei ori mai mic decât cel al țărilor aflate pe primele locuri: Finlanda (8,88), Olanda (8,66) și Danemarca (8,49).
Pentru realizarea Indexului Integrității Publice (IPI) s-au folosit șase indicatori măsurabili (obiectivi), acest lucru diferențiind IPI de alte  instrumente, cum ar fi Indexul de Percepție a Corupției (realizat de Transparency International), care are la bază măsurarea percepției (subiective) asupra corupției. Cei șase indicatori sunt: simplitatea administrativă (cât timp este nevoie pentru a înregistra o firmă şi a plăti impozite), deschiderea spre comerţ (timpul şi documentele necesare pentru import şi export), capacitatea de audit, capacitatea sistemului juridic, servicii electronice oferite de guvern şi servicii electronice folosite de populaţie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea