Culisele susținerii lui Narcis Sofianu pentru candidatura la Primăria Pitești

# Deși ultimul sondaj de opinie apărut îl scoate pe Narcis Sofianu aproape anonim pentru piteșteni, acesta este susținut în continuare pentru candidatură. De ce...!? # Paradoxul politicii argeșene: Dan Bica, copreședinte PNL Argeș și subalternul lui Cornel Ionică -  nominalizat  pentru postul de președinte de Consiliu Județean.

Încă de săptămâna trecută îmi ridicam mari semne de întrebare cu privire la viabilitatea candidaturii lui Narcis Sofianu la Primăria Pitești. În sensul existenței unui candidat serios și nu doar unul formal, așa cum s-a întâmplat în ultimele două decenii în Argeș cu candidații opoziției. Iată însă că și de data aceasta opoziția nu are un plan bun de  atac pentru câștigarea unor funcții cheie în administrația locală din Argeș. De la dezbaterea publică a bugetului municipiului Pitești am semnalat absența candidatului PNL la această ședință, unde mă așteptam să vină cu proiecte și idei pentru dezvoltarea municipiului Pitești și, totodată, să-i facă opoziție viceprimarului Cornel Ionică, principalul favorit la funcția de primar. Narcis Sofianu, candidatul PNL la funcția de primar al Piteștiului, nu numai că nu a participat la această dezbatere pe buget, dar nici nu a adus vreo propunere bugetului, conform viceprimarului Cornel Ionică. Dacă, la un moment dat, începuse o campanie serioasă împotriva actualei conduceri a administrației locale Pitești, Sofianu, în ultima perioadă, pare a fi intrat într-un con de umbră. Nu știu care o fi cauza acestui aspect, dar ne face să ne ridicăm mari semne de întrebare cu privire la seriozitatea acestei candidaturi.

Iani Popa: ,,Eu cred că dacă Sofianu se situează la jumătate din scorul partidului, stă bine”

O declarație sinceră am primit din partea celuilalt copreședinte al PNL Argeș, Iani Popa, care, asaltat de numeroase întrebări ale jurnaliștilor, într-un moment de sinceritate a recunoscut situația precară a candidaturii lui Narcis Sofianu pentru postul de primar al Piteștiului. Deși la început susținea că nu are rezultatul sondajului, Iani Popa a declarat că, în Pitești, pe primul loc se află PSD, iar după PSD, imediat, se află PNL, dar nu și candidatul pentru funcția de primar, despre care are niște previziuni sumbre, după cum se înțelege din declarația domniei sale.
”Eu nu am văzut sondajul pentru că nu știu dacă este finalizat. El a fost încheiat pe partea de culegere a datelor. Ce vă pot spune, cu siguranță, că în Pitești pe primul loc este PSD-ul. PNL este pe locul doi, iar celelalte formațiuni politice se află în marja de eroare, asta știu eu la momentul acesta. Sondajul cântărește foarte mult. Este clar că dacă un candidat stă prost în marja de eroare nu mai poți să-l validezi. Dar dacă un candidat are un procent, care într-adevăr se află sub scorul partidului, dar are un potențial de creștere mare, atunci vezi unde trebuie lucrat. Eu cred că dacă Sofianu se situează la jumătate din scorul partidului, stă bine”, ne-a dezvăluit Iani Popa, copreședintele PNL, într-un moment de sinceritate.

Narcis Sofianu, singurul candidat al PNL Argeș pentru postul de primar al Piteștiului, chiar dacă rezultatul sondajului l-ar clasa pe o poziție nu tocmai favorabilă

Conform copreședintelui PNL Argeș, Iani Popa, până acum nu s-a luat în discuție o altă candidatură, în afară de cea a lui Sofianu, chiar dacă rezultatul sondajului l-ar poziționa pe Sofianu pe un post mult inferior în preferințele piteștenilor, asta în ciuda declarațiilor de mai sus ale lui Iani Popa care afirmă că rezultatul sondajului cântărește foarte mult în stabilirea candidaturii. Cu alte cuvinte, PNL Argeș nu mai are niciun candidat pe banca de rezervă, scos la încălzire în cazul unei accidentări electorale.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea