Consiliul Judeţean Argeş nu a vrut să participe la semnarea Protocolul de colaborare între CCI Argeş şi Prefectura Argeş

# Sandu Nechita: „Nu văd niciun reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş pe aici. Probabil că sunt în preajma alegerilor şi sunt ocupaţi cu luptele «intestinale»”.

Marţi, 19 ianuarie, de la ora 10.00, a avut loc conferinţa de presă a Prefecturii Argeş. Pe ordinea de zi a acestei conferinţe a fost semnarea Protocolului de colaborare între CCI (Camera de Comerţ şi Industrie Argeş) şi Prefectura Argeş. La această conferinţă au fost prezenţi prefectul Mihai Oprescu, Sandu Nechita (preşedintele-executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş), Gheorghe Badea (prim-vicepreşedintele CCI), Mircea Andreescu (membru în Colegiul de conducere al CCI), George Caval, director CCI Argeş şi alţi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai instituţiilor deconcertate reprezentative din judeţul Argeş.
Toate bune şi frumoase, în sensul că s-a vorbit despre utilitatea încheierii acestui protocol pentru mediul de afaceri argeşean, fiind avansate următoarele supoziţii: 1. Va  facilita membrilor CCI Argeş o mai bună conlucrare cu instituţiile statului şi cu cele deconcentrate: 2. Optimizarea dialogului social astfel încât să acesta să se adauge la realităţile sociale şi economice; 3. Deschiderea totală faţă de societatea civilă şi faţă de ONG-uri; 4. chintesenţa acestui protocol se sprijină pe articolul 6 din Legea 335/2007; 5. Va contribui la dezvoltarea economică a judeţului, pentru că este imposibil ca aceasta să se realizeze în absenţa unei relaţii de cooperare între oamenii de afaceri, instituţiile statului şi instituţiile deconcentrate; 6. Va contribui indirect la bunul al fiecărei firme, fie ea mică sau mare, şi va contribui considerabil la diminuarea birocraţiei; 7. Acest protocol reprezintă o sinergie între aceste instituţii şi mediul de afaceri.
Nota distonantă a acestei conferinţe de presă a fost reprezentată de faptul că niciun reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş nu a onorat cu prezenţa această conferinţă de presă ”simbolică” pentru înfrăţirea dintre CCI Argeş şi Prefectura Argeş. Despre acest lucru, Sandu Nechita nu s-a putut abţine să afirme: „Nu văd niciun reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş pe aici. Probabil că sunt în preajma alegerilor şi sunt ocupaţi cu luptele ”intestinale”. Consiliul Judeţean Argeş nu mai are timp pentru mediul de afaceri argeşean. Acest parteneriat nu a fost semnat şi de Consiliul Judeţean Argeş. Este important totuşi să ne armonizăm relaţiile astfel încât să lucrăm cât mai eficient cu putinţă. Sper ca această conexiune şi susţinere reciprocă dintre administraţiile locale şi mediul de afaceri să fie de bun augur.”

Sandu Nechita a mai anunţat în discursul său şi desfăşurarea în perioada imediat următoare a mai multor evenimente importante pentru mediul de afaceri argeşean:  pe 26.01.2016, de la ora 10.30, la sediul CCI Argeş, vizita omului de afaceri Charlie Crocker, preşedintele Camerei de Comerţ Britanico-Române; iar pe 28.01.2016 va avea loc o întâlnire a CCI Argeş cu oamenii de afaceri argeşeni.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea