S-a reluat cursul de caligrafie la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu”

Într-o epocă a digitalizării, la Biblioteca Judeţeană se descoperă tainele scrisului de mână şi plăcerea de a contura cu peniţa buclele literelor, la cursurile gratuite de caligrafie, la acestea participând piteşteni de toate vârstele.
Pentru că iniţiativa Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeş de a organiza cursul gratuit de caligrafie a fost extrem de apreciată de tineri şi nu numai, începând cu data de 19 ianuarie, la Secţia Colecţii Speciale a Bibliotecii Judeţene Argeş, s-a reluat proiectul „Meşteşuguri uitate – caligrafia şi legătoria de carte”.
Proiectul îşi propune să aducă în actualitate meşteşuguri milenare, însă pe cale de dispariţie, cum ar fi de pildă caligrafia şi legătoria de carte. În cadrul acestui curs sunt prezentate momente importante din istoria scrisului; de asemenea, cursanţii au şansa de a învăţa diferite tipuri de caligrafie (engleză, gotică, slavă, persană, chineză, monogramică) şi de a fi iniţiaţi în arta anluminării.
Povestea cărţii va fi spusă într-o manieră extrem de atrăgătoare, astfel încât nu va fi eludată nici dimensiunea practică a acesteia. Astfel, vor fi deprinse tehnicile prin intermediul cărora se leagă manual o carte. După finalizarea acestui curs, va avea loc o expoziţie a lucrărilor executate în cadrul acestui atelier.
Un lucru foarte important, demn de reţinut de cititorii noştri, este faptul că, în cadrul aceluiaşi proiect şi al aceleiaşi secţii a Bibliotecii Judeţene Argeş, a fost deschis, începând din data de 20 ianuarie, de la ora 16.30, un atelier de cusături tradiţionale româneşti – modele populare specifice zonei Argeş-Muscel, inspirate din documentele existente în colecţiile Bibliotecii ”Dinicu Golescu” Argeş. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea