Expoziţie temporară la Muzeul Județean Argeș - „Cetatea Poienari între istorie și legendă”

Muzeul Județean Argeș, în colaborare cu Muzeul Municipal Curtea de Argeș a organizat miercuri, 27 ianuarie 2017, în sala multifuncțională a Muzeului Municipal din Curtea de Argeș,  expoziția „Cetatea Poienari între istorie și legendă".
Prin această expoziţie temporară de panouri ilustrate, Muzeul Judeţean Argeş intenţionează promovarea în rândurile publicului larg a uneia dintre cele mai spectaculoase fortificaţii medievale din România: Cetatea Poienari.
Aceasta se află situată pe un vârf de munte, în localitatea Căpăţâneni, comuna Arefu, judeţul Argeş, aproape de spectaculoasa şosea montană Transfăgărăşan şi la circa 25 km nord de Curtea de Argeş, vechea reşedinţă a Ţării Româneşti.
Prin cele 19 panouri bogat ilustrate, cu comentariile aferente, expoziţia intenţionează să prezinte într-un mod atractiv şi agreabil nu numai monumentul în sine, ca un valoros exemplu de arhitectură militară şi rezidenţială medievală, ci şi spectaculosul cadru natural al cetăţii, peisaj de o frumuseţe răpitoare, dominat de contrastul puternic dintre vârfurile înalte ale Munţilor Făgăraş şi valea adâncă a râului Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea