George Baciu a lansat un nou volum de versuri intitulat „Poeme legănate-n palmă”

# Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană Argeş

Joi, 28 ianuarie, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului de poezii „Poeme legănate-n palmă” (Editura Tiparg, Piteşti, 2015), autor poetul-profesor de la Domneşti, George Baciu
Despre noul volum de poezii scris de George Baciu au vorbit poeta Denisa Popescu, prof. Allora Albulescu, prof. Catrinel Popescu, prof. Lucian Costache şi primarul comunei Domneşti, Nicolae Smădu. Evenimentul a fost «asezonat» cu momente muzicale interpretate de cantautorii Cristian Matei /(profesor de muzică la Şcoala de Arte din Curtea de Argeş) şi Claudiu Matei (elevul lui Cristian Matei).

Poeta Denisa Popescu: „Este un romantic extrem de modern. Sunt poeme care vorbesc într-o limbă veche, dar şi poeme care încearcă si intre în tiparele acestei actualităţi”

Poeta Denisa Popescu a oferit publicului prezent la acest eveniment câteva observaţii fine şi pline de profunzime cu privire la versurile lui George Baciu: „Acest volum este o cărticică-spectacol, de la copertă până la conţinut. Este o cărticică de palmă, cât palma unei femei. Cartea musteşte de lirism, metaforă şi intuiţie. George Baciu este un bun exemplu de bărbat purtător de mister. Este o carte de dragoste, poetul sugerează un abur de melancolie, însă nu melancolia unui spirit dezabuzat, resemnat, ci melancolia care ţine de un «neştiut» de dincolo de carne. George Baciu are conştiinţa spiritului exilat pe acest pământ. Este un romantic extrem de modern. Sunt poeme care vorbesc într-o limbă veche, dar şi poeme care încearcă si intre în tiparele acestei actualităţi. Definiţia dată de mine domnului Baciu, recitând câteva versuri scrise de el în acest volum: «Te iubesc pervers şi flămând ca un viciu care trage să moară».”

Prof. Allora Albulescu: „Este o simfonie închinată iubirii, o filosofie a iubirii. George Baciu tratează tema iubirii în toate ipostazele ei: iubirea carnală, aproape canibalică, dar şi iubirea suavă, platoniciană, edulcorată, epurată de orice sentiment carnal”

Prof. Allora Albulescu a oferit o analiză structurală a poeziei lui George Baciu: „Poetul este o persoană activă în viaţa cetăţii şi în viaţa culturală. Este o simfonie închinată iubirii, o filosofie a iubirii. Însuşi titlul ne duce cu gândul către universul ludic. George Baciu tratează tema iubirii în toate ipostazele ei: iubirea carnală, aproape canibalică, dar şi iubirea suavă, platoniciană, edulcorată, epurată de orice sentiment carnal. Poetul George Baciu este un temerar care are o recuzită poetică aparent învechită, dar care reuşeşte să creeze emoţii. Majoritatea poemelor sunt monologuri adresate. Acest motiv al cuplului este elementul de recurenţă”.
„Noul volum este de o sensibilitate deosebită. Deşi tehnica este absolut lirică, poeziile au şi un puternic fond filosofic. George Baciu atinge prin poezia sa cele mai sensibile substraturi ale fiinţei noastre. Poemele sale sunt ca o odă închinată iubirii”, a afirmat prof. Catrinel Popescu.
Prof. Lucian Costache a evidenţiat nota de amor a versurilor lui George Baciu: „Sunt poezii concise cu fulguiri de amor. Poemele sale sunt fluturii lirici din mintea şi sufletul său, legănaţi în palmă de expresia iubirii şi de disimularea unui erotism delicat. Este şi o poezie a anotimpurilor. Sufletul lui George Baciu este, de fapt, oglinda femeii dorite, căutate şi negăsite deocamdată.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea