Ion Georgescu: ,,Dacă ne-ar vedea alții, ne-ar împușca!”

# Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, și președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, de mână la Ministerul Finanțelor # DN 73D, drumul ce îi leagă pe cei doi grei din PSD Argeș, după recentele contre pe tema finanțării noului spital din Mioveni

După ce s-au contrariat, fie direct, fie prin presă, pe tema finanțării noului spital de la Mioveni, iată că drumurile primarului de la Mioveni, Ion Georgescu, și ale președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, se întâlnesc pentru a face front comun pentru preluarea în administrare a DN 73D, drumul ce tranzitează orașul

Mioveni și care, în momentul de față, se află în patrimoniul CNADNR. Acum, conform celebrului șlagăr al lui Dan Spătaru cu ,,Drumurile noastre toate”, iată că și drumurile celor doi s-au întâlnit pentru a rezolva acestă problemă, istorică, am putea spune, pentru care se caută o rezolvare de aproximativ doi ani.
Această problemă a administrării drumului ce tranzitează Mioveniul a apărut încă din anul 2006, pe vremea guvernării PNL și PDL, când reprezentanții CNADNR au ales să preia  acest drum din categoria drumurilor județene pentru a-l reabilita. Numai că, de atunci și până acum, nici nu l-au reabilitat complet, dar nici nu au renunțat la administrarea acestuia, cedându-l vechiului administrator, Consiliului Județean Argeș.
În ultimii ani, Argeșul a primit mai multe vizite de la reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și fiecare dintre aceștia promiteau că în cea mai scurtă perioadă acel drum va reintra în patrimoniul Consiliului Județean. Însă, după ce plecau, uitau de promisiune, iar acel drum se află și astăzi în administrarea CNADNR, într-o stare deplorabilă. În tot acest timp, reprezentanții primăriei, nu pot să facă niciun demers în reabilitarea acestui drum pentru că nu-l au în administrare și astfel ar încălca legea prin deturnare de fonduri.

Ion Georgescu: ”Dacă ne-ar vedea alții, ne-ar împușca!”

După lungi dezbateri cu reprezentanții Drumurilor Naționale, iată că acum problema, specific României, s-a mutat în altă parte, și anume, la Ministerul Finanțelor. După modelul ,,De la Ana la Caiafa”, reprezentanții administrației locale și județene Argeș se luptă parcă cu morile de vânt în rezolvarea unei probleme care nu trebuia să dureze mai mult de o lună, dacă reprezentanții ministerelor erau eficienți.
,,Săptămâna trecută, am avut o convorbire cu domnul președinte Tecău și m-a informat că este o problemă la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Transporturilor în ceea ce privește valoarea drumului, să-i stabilească o valoare. Sper ca săptămâna viitoare, până în 10 februarie, să mă duc cu domnul președinte Tecău la Ministerul Finanțelor pentru a discuta problema aceasta, dar să discutăm și de problema spitalului de la Mioveni. Încercăm să obținem o finanțare și pentru spital.
Este un an de zile de când ne luptăm cu acest DN73D să-l transformăm în drum județean, așa cum era înainte de a-l transforma în 2006 PDL-ul. Ei l-au luat atunci de la Dumurile Județene și l-au trecut la Drumurile   Naționale. Ei ar trebui acum să vină să-l măture, ei ar trebui acum să vină să-l întrețină.
Fiecare minister are o comisie tehnică, fiecare minister are o procedură de lucru. Dacă ne-ar vedea alții ne-ar împușca. Să dureze un an și ceva să iei un drum... nu să-i faci altceva, doar să-i schimbi administratorul.
Vă dați seama, la privat să stai un an de zile pe loc, câtă pierdere ai avea?”, ne-a declarat Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea