CCI Argeş doreşte stimularea importului direct din Marea Britanie, fără intervenţia marilor dealeri din România

Conferinţa de presă săptămânală a Prefecturii Argeş, care a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş, a abordat ca subiect principal vizita de lucru a Camerei de Comerţ Britanico-Române (BRCC), repezentată prin directorul acesteia, Charlie Crocker, la CCI Argeş.
Săptămâna trecută vă semnalam în săptămânalul nostru încheierea unui protocol de colaborare între CCI Argeş şi Prefectura Argeş. Vizita de lucru a lui Charlie Crocker reprezintă, astfel, primul pas în demersul de materializare a acestui protocol. La această conferinţă au fost prezenţi prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, şi preşedintele CCI Argeş, George Caval.
Charlie Crocker a vorbit despre importanţa stimulării şi promovării comerţului bilateral între Marea Britanie şi România prin iniţierea unei serii de activităţi dedicate mediului de afaceri: „Am venit în anii '90 în România. Trăiesc de 25 de ani în această ţară. În anul 2014, Camera de Comerţ Britanică a intrat în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi cu UK Trade & Investment, departamentul de comerţ şi investiţii al Guvernului Britanic, înfiinţându-se astfel Centrul de Afaceri Britanic. Misiunea principală a Centrului este încurajarea la nivel bilateral a comerţului şi a investiţiilor între cele două pieţe şi acordarea unui sprijin IMM-urilor britanice, astfel încât acestea să poată intra şi dezvolta pe piaţa din România şi să fie identificate oportunităţi pentru companiile româneşti pe piaţa din Marea Britanie”.
Este important de ştiut faptul că investiţiile britanice în România se ridică până la aceaastă dată la 6,5 miliarde EUR, Marea Britanie fiind al 10-lea investitor străin în România. De asemenea, exporturile României în Marea Britanie au depăşit 2,15 miliarde EUR în anul 2014, atingând cel mai mare nivel până acum.

CCI Argeş, prim partener strategic în proiectul „Alege UK”

În urma acestei relaţii de colaborare între CCI şi BRCC, avem şi câteva rezultate promiţătoare pentru creşterea potenţialului economic al judeţului Argeş: CCI Argeş a devenit prim partener strategic al proiectului „Alege UK, Importă Great!”, proiect care se va lansa la începutul lunii februarie 2016 şi care îşi propune identificarea cererilor de import şi distribuţie de produse şi servicii britanice pe piaţa din România. Nu mai rămâne decât companiile argeşene să transmită BRCC-ului cererile de ofertă, pentru ca aceasta să le transmită gratuit către o bază de date de peste 40000 de societăţi interesate să exporte pe piaţa din România.
Prin prezenţa lui Charlie Crocker la Piteşti, CCI Argeş speră ca spiritul englez să furnizeze mediului de afaceri argeşean un ghid de bune practici, asttfel încât economia argeşeană să prospere. Ceea ce îşi doreşte, de fapt, CCI Argeş şi BRCC este stimularea importului direct fără intervenţia marilor dealeri din România şi o relaţie directă cu un furnizor din Marea Britanie.

Englezii vor fi prezenţi la Târgul de utilaje agricole care va avea loc în Piteşti în luna mai

Vestea bună pe care ne-a dat-o George Caval la finalul conferinţei de presă a fost semnarea unui protocol cu BRCC pentru Târgul de utilaje agricole care va avea loc în Piteşti în luna mai. Aceasta înseamnă că în cadrul acestui târg vor fi expuse utilaje agricole din Marea Britanie. Protocolul încheiat va facilita popularizarea acestui târg agricol şi în Marea Britanie.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea