Clinica Andreea Motoc, scoasă la vânzare de executorul judecătoresc

# Șoc în lumea bună a clinicilor private din Argeș

Mișcare seismică surprinzătoare în ”lumea bună” a instituțiilor medicale private din Argeș. După clătinarea serioasă, în urmă cu ceva timp, a Muntenia Hospital, iată că o altă clinică cu ștaif care pradă rigorilor economiei de piață. Este vorba de centrul medical Andreea Motoc, din capul străzii Calea București, o firmă care părea serios ancorată, din punct de vedere economic, pe piață.
Doar că, joia trecută, executorul judecătoresc Emil Gigoi a publicat un anunț bombă, prin care scoate, nici mai mult, nici mai puțin, la vânzare clădirea cea nouă a clinicii, inaugurată cu doar câțiva ani în urmă, cu mare fast, în prezența primarului Pendiuc și a altor personalități.

Spațiul ocupat de clinica executată, proprietatea Primăriei Pitești

”Acum, dacă ne uităm pe geam, în loc de copaci, vedem ziduri! Ruşine să le fie că ne-au tăiat toţi pomii ca să pună în locul lor betoane. Mi-a venit rău când i-am văzut ce fac. Nu ştiu ce interese au fost în joc pentru autorităţile locale care au aprobat această mârşăvie, dar s-au ales cu blestemele celor care se mai bucurau de o oază de aer curat!”, spunea, în urmă cu trei ani, Ghertruda Gutiu, locatară a blocului de care aproape s-a lipit clădirea clinicii. Așa cum relatam atunci, medicul Mioara Moţoc devenise  în urmă cu câţiva ani proprietara a două apartamente din blocul 25, apartamente  pe care le-a unit pentru realizarea a ceea ce a devenit, ulterior, cabinet medical. Nevoia de extindere şi-a spus însă cuvântul, administratorul afacerii cerând concesionarea unei suprafețe de 210 m.p. de la municipalitate. Concesiunea a fost rezolvată, numai că în subsol au fost descoperite niște conducte ce au stricat întrucâtva planurile de extindere ale centrului medical. Numai pentru moment, pentru că soluția salvatoare a venit imediat: suplimentarea suprafaței deja concesionate cu încă 161 m.p., adică un mic plus de peste 75%  față de cererea inițială.Unde? Pe spațiul verde din vecinătatea blocului 25. Iar consilierii locali, întruniți în două ședințe de urgență, printre altele, au votat tot de urgență orice astfel de solicitare. A, uitasem. Este vorba, desigur, de consilierii locali ai USL...
Prefectul de atunci al județului, Gheorghe Davidescu, a atacat în contencios hotărârea consiliului local Pitești. Nimic. S-a construit. Acum… se vinde.

Prețul  de vânzare al clădirii este de 14,8 miliarde lei vechi. Plus TVA

Se vinde, astfel, construcția nouă, în suprafață de 197 m.p., constituită din demisol, parter și un etaj, deasupra căruia este construită o superb terasă. Executorul menționează în publicația de vânzare că terenul este ”în concesiune aflat pe proprietatea Mun. Pitești – Domeniul Public”.
Prețul de evaluare al imobilului, care este și prețul de pornire a licitației, este de 1.483.118 lei +TVA. Prima ”strigare” va avea loc în data de 23 februarie a.c.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea