Municipalitatea vrea să optimizeze costurile utilităților publice

# Reprezentanții primăriei Pitești vor să monteze panouri solare pe punctele termice, în vreme ce Termo Calor Confort se zbate între viață și moarte, înregistrând datorii de peste 60 de miliarde lei vechi

Deși anual, societatea Consiliului Local Pitești, Termo Calor Confort pierde sute și chiar mii de abonați, reprezentanții primăriei s-au trezit în ultimul ceas să modernizeze rețelistica de furnizare a energiei termice și modul de producere a acesteia pentru optimizarea costurilor. 
Așadar, reprezentanții primăriei Pitești, încă de la începutul creionării bugetului pe anul 2016 prevăzuseră sume ce vizau înlocuirea și izolarea conductelor pe care circulă agentul termic.
Numai că la dezbaterile pe buget, s-au primit propuneri ce vizau eficientizarea modului de producere a apei calde în punctele termice prin instalarea de panouri solare, reducându-se astfel costurile cu gazele naturale. Însă, problema cea mai gravă este că Termo Calor Confort înregistrează, în momentul de față, o datorie de peste 60 de miliarde lei vechi, fapt ce ar putea ca oricând să intre în insolvență și chiar în faliment așa cum s-a întâmplat și cu Termoficare 2000 S.A., condusă pe atunci același director, Iulian Richițeanu.
Sigur, ideea, însă, nu este rea, dar înainte de toate, vicele Ionică ar trebui să se uite mai bine la activitatea acelei societăți și pe urmă să facă investițiile cu aceste panouri solare pentru a nu se întâmpla la fel ca și cu Termoficare 2000.
,,Noi nu avem certitudinea câte panouri solare vom amplasa și unde. Specialiștii vor spune acest lucru. Nu avem certitudinea că le vom pune pe toate punctele termice sau în orice amplasament. Specialiștii se vor pronunța și acolo unde va fi posibil să montăm aceste panouri și vom avea certitudinea că vom obține niște randamente considerabile, în sensul  de 40 – 50% aport la obținerea apei calde, doar atunci vom apela la această tehnologie. Sunt zone umbrite unde nu poți, tehnic, a le amplasa. Vorbim de punctele termice, în mod concret, și numai pe acele puncte, vom monta panouri solare, unde specialiștii vor demonstra că va fi un aport considerabil pentru a reduce cheltuielile cu gazele naturale”, a mai declarat Cornel Ionică.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea