C.J. Argeș s-a constituit parte civilă în Dosarele ”Podul Căteasca și ”Consultanța”

# D.N.A. spre CJ Argeș: Te lepezi de Nicolescu? CJ Argeș: Da! Mă lepăd!

Problema recuperării prejudiciilor în dosarele de mare corupție a devenit una destul de stringentă. Drept pentru care DNA a început să întrebe, suav, unitățile administrativ teritoriale păgubite dacă se constituie parte civilă. S-a început cu primarii din dosarul Consultanța, în care, în urma unei astfel de adrese, primăriile s-au grăbit să se constituie, în majoritatea lor, în părți civile împotriva primarilor. A urmat celebrul dosar ”Publitrans”, în care, la fel de grăbiți, consilierii locali care, cu ani în urmă, votaseră la unison cu Pendiuc pentru asocierea cu CNCD-GIREXIM, s-au raliat împotriva lui Pendiuc.
Iată că și Consiliul Județean Argeș aleargă, mai nou, să îi taie capul lui Nicolescu, constituindu-se parte civilă împotriva acestuia, și nu în unul, di în două dosare: ”Podul Căteasca și ”Consultanța”
În dosarul Podul Căteasca, DNA a calculat  un prejudiciu în sumă de 984.164,38 euro (echivalentul în lei a sumei de 4.408.269,18 lei), în dauna Ministerului Dezvoltării Regionale (fostul Minister al Dezvoltării Lucrărilor Publice și Locuințelor), reprezentând fonduri europene obținute pe nedrept prin prezentare de documente false, dar și un prejudiciu de 9.471.013,23 lei în dauna autorității contractante – Consiliul Județean Argeș. Această sumă a fost considerată un avantaj necuvenit în favoarea firmei ZEUS S.A. Pitești, patronată de Grigore Dobre.
În acest dosar, prima instanță, cea de fond, a pronunțat o pedeapsă uriașă în cazul fostului președinte al CJ Argeș, de peste 9 ani cu executare.
În dosarul Consultanța, proaspăt ajuns pe rolul instanței, valoarea totală a contractelor  de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București (societate în spatele căreia s-ar fi aflat deputatul Mircea Drăghici) și mai multe primării ale județului, este de cca. 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți de cca. 3.140.687,5 lei. Prejudiciul avut în vedere depășește astfel 3.000.000 lei.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea