Lupu’, paznic la oi?! DSVSA Argeș, plăți nelegale de peste trei miliarde lei vechi

Raportul Curții de Conturi aruncă în aer activitatea Direcției Sanitar Vetrinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, unde s-au constatat nereguli cu privire la funcționare, dar mai grav s-au constatat și plăți nelegale efectuate către medici veterinari. Acest  audit financiar a vizat conturile de execuție întocmite la 31.10.2.2014 de administrația centrală a ANSVSA și de 21 de direcții sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor (DSVSA), din județele: Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, București, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman și Vrancea).
Aproximativ la toate direcțiile nominalizate mai sus, inspectorii Curții de Conturi au indentificat nereguli în funcționare, mai grave sau mai puțin grave.
În ceea ce privește activitatea DSVSA Argeș, din păcate nu este una intocmai legală, fiind descoperite nereguli care ne claseză pe un loc mult mai grav față de celelalte direcții verificate.
Conform raportului Curții de Conturi, DSVSA Argeș nu a respectat în totalitate cadrul legal aplicabil operațiunii de inventariere general a patrimoniului, dar cea mai gravă abatere a celor de la DSVSA Argeș, care a prejudiciat considerabil bugetul de stat, este ,, efectuarea de plăți nelegale către medicii veterinari împuterniciți pentru decontarea de servicii (DSVSA: Argeș - 332 mii lei, Arad-10 mii lei, Botoșani - 29 mii lei, Covasna - 72 mii lei, Galați -18 mii lei, Sibiu - 52 mii lei și Vrancea - 11 mii lei)”.
Așadar, iată cum instituția condusă de Daniel Lupu (foto) se clasează pe locul unu, nu la o activitate eficientă, ci la abateri de ordin financiar, care, după cum se vede, a fost prejudiciat bugetul de stat cu peste trei miliarde lei vechi, depășind cu mult celelalte direcții din județele sus menționate, la acest capitol.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea