Iresponsabilitatea consilierilor locali PNL din Coșești ar putea lăsa, luna aceasta, profesorii fără salariu

# După episodul rectificării bugetare pentru pietruirea drumurilor, din toamna anului trecut, acum aceiași opt consilieri locali PNL, din cei nouă, obstrucționează din nou bunul mers al administrației locale

În toamna anului trecut vă prezentam o situație ilară, am putea spune, din comuna Coșești în care o parte din consilierii locali PNL, prin diverse mijloace, se opuneau rectificării bugetare ce viza, printre altele, și pietruirea drumurilor comunale și județene cu bani primiți de la Consiliul Județean Argeș. Atunci, o parte din consilirii locali PNL, având majoritate, tărăgănau votarea acestei rectificări, riscând să piardă și banii primiți de la Consiliul Județean, chiar dacă unii dintre ei erau și ei beneficiarii acelor lucrări.
Acum, iată, că vă prezint un al doilea episod de iresponsabilitate jucat de aceleași personaje și desfășurat în același loc, în comuna Coșești. Autismul politic și apropierea alegerilor au făcut ca unii membrii din Consiliul Local Coșești să uite ce rol au și să-și urmărească doar anumite interese individuale. Deși au fost convocați de mai multe ori în ultimele săptămâni la ședințele de Consiliul Local pentru a vota bugetul pe anul 2016 al Comunei Coșești, consilierii locali PNL nu au dorit să se prezinte la aceste ședințe pentru că nu-și puteau pune în aplicare planul de schimbare al viceprimarului Ion Olteanu. Dacă la început, Ion Olteanu se afla în concediu și nu putea fi schimbat din funcție, nici după ce s-a întors din concediu, acei consilieri nu s-au prezentat la ședințele de consiliul local la care fuseseră convocați probabil din cauza  că fusese retras acel punct de pe ordinea de zi, ce viza schimbarea viceprimarului. Numai că, până în data de 2 februarie trebuia depus bugetul la Finanțe pentru a stabilii și a programa plățile viitoare, printre care și salariile profesorilor din comună. Deși au fost convocați și în acea dată să voteze bugetul, acei consilieri locali ai PNL nu s-au trezit nici în al doisprezecelea ceas și nu s-au prezentat la ședința respectivă.

Revolta profesorilor: ”Dar nu puteți să-i dați afară, mai ales că au lipsit de atâtea ori?”

Așa se face, că joi, pe la orele prânzului, profesorii din comuna Coșești s-au adunat cu toții la Școala din satul Leicești pentru a discuta, printre altele, și problema acesta arzătoare. Auzind că riscă să rămână fără salarii luna aceasta, profesorii l-au convocat la acea ședință și pe viceprimarul Ion Olteanu ca să le explice în detaliu ceeea ce se întâmplă în primărie. După ce le-a explicat viceprimarul toate cele întâmplate, profesorii își puneau întrebări, mai mult retorice, cu privire la disfuncținalitățile din legislația românească. Printre cele auzite în sală se auzeau și întrebări de genul: ,,Dar nu sunt obligați să participe la ședințe?; Dar mai iau banii aceia?; Dar nu puteți să-i dați afară, mai ales că au lipsit de atâtea ori?”. Toate acestea au fost întrebări pertinente puse de profesori viceprimarului Olteanu, dar cum legislația românească nu prevede sancțiuni în asemenea cazuri, acei consilieri nu vor fi sancționați de nicio instituție a statului, doar liderii județeni îi pot sancționa prin excludere. Este drept că dacă nu se prezintă la ședințe nu-și încasează indemnizația aceia, dar iată că acest lucru afectează o mulțime de oameni.

”Mă lepăd de Satana”

Prezent la această ședință a profesorilor, Nicolae Dan Monolescu, cadru didactic, consilier PNL Coșești și pretendent la funcția de primar, aflat printre ultimele rânduri din sală, cu capul în pământ,  parcă pedepsit de cineva, auzind revolta colegilor profesori și cerându-i explicații de ce nu s-a prezentat la acele ședințe de consiliul local, Manolescu, precum nașul înaintea Sfântului Botez, s-a lepădat de cele rele, spunând că se debarasează de ceilalți colegi consilieri locali PNL, asta deși, nici domnia sa nu participase la acele ședințe, mai cu seamă că era unul dintre conducătorii acelor consilieri, având și funcția de co-președinte al organizației PNL Coșești.
Așadar, dacă nu-i cunoșteam antecedente din cadrul activității Consiliului Local Coșești, pe care le-am amintit mai sus, consilierul local PNL Nicolae Dan Manolescu mai că mă convinsăse să-i plâng pe umăr. Numai că acest domn, deși vroia să pozeze într-o victimă, nu a participat la niciuna din acele ședințe anterioare ale Consiliului Local și totodată, conducea și organizația PNL Coșești. Ba mai mult, Manolescu, în demagogia sa, de la acea întâlnire, le-a promis colegilor din învățământ că în următoarea oră își va da demisia pentru situația creată.
”Mă vedeți că sunt aici. Consilierii ceilalți ai PNL-ului, deja, acum sunt într-o ședință. Eu m-am debarasat de ei pentru că m-au acuzat pe mine. Eu sunt în aceeași situație ca și dumneavoastră. Eu m-am degajat de oamenii aceștia pentru că nu pot eu să-mi asum treburile acestea. Eu, personal, din cauza acestei situații create, pentru treaba aceasta, cred că în următoarea oră, sau după ce terminăm aici, o să-mi depun demisia din Consiliul Local”, a precizat Dan Monolescu, încercând să se tranforme din părtaș în victimă.
Acum, singura șansă a profesorilor de a-și primii salariile luna aceasta a rămas pe seama și îngăduința angajațiilor de la Finanțe Argeș, dacă vor mai avea disponibilitatea să mai proceseze datele de la Coșești, având în vedere că vineri, într-un final s-a aprobat bugetul.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea