Prognoza meteo în perioada 8 - 17 februarie 2016

Vremea în perioada 8-17 februarie, după cum ne spune Radu Filoteu, şeful Serviciului Meteo din Piteşti din cadrul Centrului Meteorologic Muntenia al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, o sa fie neobişnuit de caldă pentru această perioadă, prin faptul că avem un aport de aer cald pe circulaţie vestică şi sud-vestică din Marea Mediteraneană.

Activitatea din Oceanul Atlantic este foarte intensă. Pornind de luni, vremea este în încălzire, existând însă condiţii de lapoviţă pe timpul nopţii. Fondul termic va fi mai ridicat decât în mod obişnuit, dar în acelaşi timp şi mai umed, formaţiunile purtătoare de precipitaţii fiind ciclonii mediteraneeni. Va fi un aport de aer cald ori de pe ocean, oi din Marea Mediteraneană. Pentru începutul săptămânii, temperaturile ajung de la + 8 grade Celsius şi ajung până la + 11-12 grade Celsius. Pentru zona judeţului Argeş, în jurul datei de 10 februarie, intrăm într-o perioadă umedă (ciclonii care ne aduc precipitaţii sub formă lichidă pentru zona sudică, iar pentru zona montană lapoviţă şi ninsoare.Iată care vor fi temperaturile în perioada 8-17 februarie:
# Luni, 8 februarie: - 3 grade Celsius (pe timpul nopţii), ajungând la +7 grade Celsius.
# Marţi, 9 februarie: - 2 grade Celsius (noaptea), + 9 grade Celsius (ziua).
# Miercuri, 10 februarie: 0 grade Celsius, + 10 grade Celsius.
# Joi, 11 februarie: + 2 grade Celsius, + 9 grade Celsius.
# Vineri, 12 februarie: 0 grade Celsius, + 10 grade Celsius.
# Sâmbătă, 13 februarie: - 1 grad Celsius, + 9 grade Celsius.
# Duminică, 14 februarie: + 2 grade Celsius, + 7 grade Celsius.
# Luni, 15 februarie: + 2 grade Celsius, + 7 grade Celsius.
# Marţi, 16 februarie: 0 grade Celsius, + 8 grade Celsius.
# Miercuri, 17 februarie: -3 grade Celsius, + 6 grade Celsius.
Sub aspectul precipitaţiilor, vremea va deveni umedă începând cu data de 9 februarie spre 10 februarie şi se va menţine aşa până pe 17 februarie. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, dar nu este exclus să avem în timpul nopţii lapoviţă.
În zona de munte, precipitaţiile vor fi sub formă solidă. Se va depune strat nou de zăpadă, care va creşte începând cu data de 10 februarie. Vor fi intensificări ale vântului în perioada de început a precipitaţiilor, până la sfârşitul săptămânii viitoare când precipitaţiile pot fi consistente, iar în zona de munte precipitaţiile vor fi sub formă de zăpadă.

Sursa: ECMWF al Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi al Centrului European de Prognoză de Medie Durată.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea