Doru Viorel Ursu a lansat volumul „Poker cu măşti” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Joi, 4 februarie, de la ora 13.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat evenimentul de lansare a volumului „Poker cu măşti” (Editura Creative Publishing, Bucureşti, 2015), scris de Doru Viorel Ursu, fostul ministru de interne în guvernul Petre Roman.
Doru Viorel Ursu a fost însoţit la Biblioteca Judeţeană Argeş de avocatul Ana Maria Cristina Săndulescu, care a prezentat câteva detalii despre scrierea acestei cărţi: „Această lansare este de fapt un dialog cu publicul prezent la eveniment despre rolul şi rostul ţării noastre în viaţa internaţională. Cartea vă invită la o reflecţie şi trage un semnal de alarmă, nu trage concluzii.”
La acest eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, şi managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

Octavian Mihail Sachelarie: „Acest volum vă oferă o nouă perspectivă asupra istoriei României”

În deschidere, Octavian Mihail Sachelarie, managerul instituţiei organizatoare, a ţinut să precizeze următoarele: „Doru Viorel Ursu este un apropiat al bibliotecii noastre. Volumul «Poker cu măşti», care este un titlu foarte incitant prin caracterul său informal, dezvăluie o faţetă pe care mulţi dintre noi nu o cunosc. Este imaginea unui om care, începând din anul '90, a fost în miezul evenimentelor. Acest volum vă oferă o nouă perspectivă asupra istoriei României.”
Cornel Popescu a afirmat: „Este o carte scrisă din suflet pentru suflete, o carte care te face mândru că eşti român. Nu se adresează specialiştilor, ci tuturor. Sunt un pic invidios pe Doru Viorel Ursu pentru că a avut acces la informaţie şi la arhive”.

Doru Viorel Ursu: „De două zile, flota Chinei este prezentă în Marea Mediterană. Şi atunci mă întreb: unde suntem noi? Cine suntem noi? Mai suntem noi?”

În discursul său, Doru Viorel Ursu a făcut şi o scurtă radiografiere a polurilor de influenţă şi de putere mondială, remarcând „o explozie de putere a Islamului” şi chiar o ascensiune a Chinei. „De două zile, flota Chinei este prezentă în Marea Mediterană. Şi atunci mă întreb: unde suntem noi? Cine suntem noi? Mai suntem noi?”, s-a întrebat, retoric, scriitorul.
„Păi nu ne-am sinucis? Când astă vară dădeam din colţ în colţ că e arşiţă mare şi constatăm că 95% din reţeaua de irigaţii făcută de Ceauşescu şi de Armata Română a fost furat în proporţie de 95%. E cumva sinucidere prin autodistrugere? Satele României se pustiesc. Medicii, profesorii, copii talentaţi şi dotaţi pleacă şi rămân. Este o sinucidere? Un ministru, nu contează numele, spune că Romulus şi Remus sunt născuţi şi crescuţi într-o vizuină de vulpe! Domnule, ministru al Educaţiei spune asta!”, a adăugat invitatul special al Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeş.

Lansarea s-a încheiat cu tradiţionala sesiune de autografe, susţinută cu multă amabilitate de Doru Viorel Ursu.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea