Comuna Călinești, o localitate calamitată!

# Uriașii RENEL și DISTRIGAZ – atitudine autistă față de populația care le umflă buzunarele!

Călinești, cea mai mare comună, ca populație, a județului Argeș, situată în imediata vecinătate a capitalei Pitești, și atestată documentar  împreună cu aceasta, în anul 1388, trăiește, în continuare, în secolul trecut. Asta ca să nu spun cu secole în urmă. Uriașii producători și distribuitori de utilități, în special RENEL și DISTRIGAZ, nu știu decât să își umfle buzunarele cu miliarde de lei lunar, fără însă a investi un ban în modernizarea rețelelor.
În Călinești, numai de la începutul lui 2016, curentul a fost oprit de zeci de ori. Poate văd și autiștii de la RENEL această propoziție: NUMAI ÎN 2016, CURENTUL ÎN CĂLINEȘTI A FOST OPRIT DE ZECI DE ORI! Rețelele vechi atârnă de stâlpi vechi, firele sau stâlpii cedează, uneori, la adieri firave de vânt. Nu-i nimic, RENEL încasează aceleași miliarde lunar. Cablurile de curent au fost îngropate, în străinătate, de zeci de ani. În multe localități din România chiar, localități cu numai câteva zeci de abonați, s-a făcut același lucru. Nu și în Călinești, comuna cu cei mai mulți locuitori din județul Argeș! RENEL = autism și chiar nesimțire!
Distrigazul s-a înduplecat și a branșat, anul trecut, încă o porțiune de la șoseaua națională București-Pitești. Localnicii au făcut cereri, cererile s-au aprobat din vara anului trecut. Au plătit sumele cerute pentru racordare. Moment din care nu s-a mai întâmplat nimic. Oamenii așteaptă firme venite cine știe din ce zări, unele de la Drăgășani, să facă lucrările plătite cu multe luni în urmă. Comuna Călinești are apă, nu și canalizare. Deși aici funcționează unități mari consumatoare de apă și, implicit, mari producătoare de apă uzată. La șoseaua națională funcționează un azil privat cu zeci de pacienți. Uneori, fosa se revarsă pe stradă.
În comuna Călinești, vara, de câțiva ani, în timpul zilei, se oprește apa. Poate ca să nu se mai umple fosa azilului de mai sus... Oamenii se spală, încă, la fântânile din curte, așa cum se făcea, în occident, acum sute de ani. Canalizarea Parisului, construită din teracotă, datează de pe la 1200!...
Concluzia? Călinești este o localitate frumoasă, păcat însă că e și populată. NIMENI NU FACE NIMIC! MARII FURNIZORI DE UTILITĂȚI ZAC ÎNTR-O NESIMȚIRE TOTALĂ! În rest, este o localitate deosebită...
Spiridon Voinescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea