Președintele Consiliului Județean Argeș: ”Îmi doresc un nou mandat”

# Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău și-a anunțat ”candidatura” pentru un nou mandat la președinția CJ.   # Vicepreședintele Dorin Mărășoiu vizează și el o funcție în viitorul aparat administrativ 2016-2020, care va fi ales în această vară.  # PSD Argeș, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Manu, le oferă, în continuare susținere politică, cel puțin la nivel declarativ.

Ultima conferință de presă a PSD Argeș a reunit la aceeași masă trei nume, tot mai des vehiculate, ca fiind posibilii președinți ai Consiliului Argeș, ce vor fi desemnați după alegerile locale din iunie: actualul președinte, Florin Tecău, vicepreședintele Dorin Mărășoiu și consilierul județean Dan Manu. Surpriza a fost cu atât mai mare, cu cât cei trei și-au anunțat susținerea… reciprocă.

Florin Tecău: ”Au existat neînțelegeri în partid, dar ne-am armonizat”

După ce în ultimul an, Florin Tecău, a ezitat să dea un răspuns clar în această privință, zvonindu-se chiar că, ar vrea să plece la UNPR, Tecău a afirmat clar :” Da, imi doresc  încă un mandat de președintele al Consiliului Județean Argeș. Echipa PSD s-a armonizat, am trecut și prin bune și prin mai puțin bune, iar acum principala noastră cauză este câștigarea alegerilor locale. Chiar dacă au mai existat animozități  în interiorul  grupului de consilieri județeni ai PSD, lucrurile au intrat pe un făgaș normal.” Referitor la faptul că Tecău nu s-a bucurat întotdeauna de sprijinul consilieriilor social-democrați, fiind de notorietate vizita lui Liviu Dragnea de anul trecut la Pitești, când mai mulți consilieri și primari l-au reclamat, Tecău consideră că, acum, se bucură de  sprijinul primarilor, încercând să împartă bugetul județean în mod echitabil. “ La sfârșitul lunii vom începe împărțirea banilor. Chiar dacă este campanie electorală, am discutat cu toți primarii, indiferent, de culoarea politică. Am fi putut să trecem această repartiție prin Consiliul Județean Argeș, doar cu votul primarilor PSD, dar noi am discutat cu toți edilii.”

Dan Manu: ”Eu nu-mi mai doresc nici măcar funcția de consilier județean”

Doctorul Dan Manu s-a aflat în ultimii ani pe un teren politic tot mai fertil. Fiind una dintre vocile tot mai ascultate în Consiliul Județean, au apărut speculații că PSD îl va pune pe el în fruntea Consiliului Județean.
Ce spune însă Manu: “Mai mult ca sigur, nu voi mai candida nici măcar pentru un post de consilier județean. Sunt profesor universitar, șeful IML Argeș, am un salariu foarte bun în comparație cu remunerația primită de la CJ, și nu vreau să fac multe lucruri de odată. Îmi place să fac o treabă temeinic, iar timpul nu-mi permite... În acest moment, pot spune că nu-mi doresc președinția CJ Argeș. Voi sprijini însă orice coleg va fi desemnat de partid, acesta putând fi domnul Tecău, sau altcineva.”
În schimb, vicele Dorin Mărășoiu își dorește o nouă funcție în viitorul consiliu județean, înscriindu-se pe viitoarele liste al PSD Argeș.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea